„În cazul în care demaratorul este blocat, ca urmare a unei defecţiuni survenite anterior şi, în acest stadiu au fost efectuate tentative de pornire mai multe şi/sau mai lungi, în consecinţă limitatorul curentului de pornire ar putea fi suprasolicitat electric şi s-ar supraîncălzi. În cel mai rău caz, componentele din jur s-ar putea aprinde şi ar izbucni un incendiu", scrie în anunţul ANPC care vizează 1295 de maşini Mercedes. 

În afară de aceste probleme au mai apărut şi defecţiuni la 147 de automobile model Smart care au o piuliţă de reglare slăbită la cablul tirant, ceea ce determină, în timp, preungirea cursei manetei frânei de mână şi, implicit, slăbirea puterii de frânare a maşinii: „În cazul în care s-ar prelungi cursa manetei frânei de mână, este posibil ca frâna de parcare să nu exercite forţa necesară pentru a asigura autovehiculul în toate situaţiile". 

Alte 7 autoturisme Mercedes-Benz GLC, C Class şi S Class sunt chemate în service cu probleme la mecanismul ce ar putea influenţa performanţa centurii de siguranţă: „În cadrul monitorizării globale a produselor, Daimler AG a constatat faptul că la anumite autoturisme proporţia de amestec a substanţelor din capsele pirotehnice ale întinzătoarelor de centură ar putea să nu corespundă specificaţiei indicate. În cazul unui accident cu activarea întinzătorului de centură faţă stânga, acesta din urmă ar putea să nu se declanşeze. Prin urmare, nu ar mai fi asigurat efectul de reţinere al acestui întinzător de centură", se mai arată în sursa citată. 

Citește și: