1892 vizualizări 20 iun 2017

Producătorul auto american va începe producţia pentru următoarea generaţie de maşini Focus în China din a doua jumătate a anului 2019, la un an după ce se finalizează producţia la una dintre fabricile din Michigan. Sumele pe care Ford le va economisi sunt generate de anularea planurilor de a asambla maşini la fabrica existentă în Mexic şi de decizia, din ianuarie, de a anula planurile pentru construcţia fabricii în Mexic.

Astfel, Ford renunţă la strategia de a reloca producţia de maşini mici în Mexic, care a fost anunţată anul trecut de directorul general Mark Fields. Fields a fost înlocuit de Jim Hackett, fost director general al producătorului de mobilă Steelcase.

Preşedintele Trump a criticat, adesea, producătorii de maşini pentru că importă vehicule de peste hotare.

„Am făcut mai multe studii, iar consumatorii acordă mai multă atenţie calităţii şi valorii decât externalizării locaţiei”, a spus Joe Hinrichs, preşedintele pentru operaţiuni globale al Ford.

Ford a mai anunţat că va investi 900 de milioane de dolari într-o fabrică de tractoare în Kentucky pentru a construi SUV-urile Expedition şi Lincoln Navigator, păstrând 1.000 de locuri de muncă.

După ce va importa producţia iniţială a noilor maşini Focus din China, Ford va transborda variante ale modelului în Europa, potrivit companiei.

Michigan Assembly Plant, care fabrică în prezent modelul, va fi reutilată pentru a produce camioneta uşoară Ranger, de mărime medie, la finalul anului 2018 şi SUV-ul de dimensiune medie Bronco, în 2020.

Citește și: