no author
Dana Stanila
3327 vizualizări 5 mai 2017

„În acest moment sunt studiate toate posibilităţile. Au loc discuţii cu toţi actorii de pe piaţă. În funcţie de rezultatul acestor discuţii se va hotărî care este soluţia ce va fi adoptată. ASF este cea care a avut prin acesta OUG un răgaz de 6 luni pentru a găsi reglementările corecte în acest domeniu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Alina Petrescu.

Alina Petrescu a mai precizat că au avut loc în ultima săptămână mai multe discuţii pe această tema între reprezentanţii Guvernului, asiguratori şi transportatori. ”Au existat în ultima săptămână o serie de discuţii pe acestă temă, au existat întâlniri ale ministrului Finanţelor cu asiguratorii. Ministrul Transporturilor s-a întâlnit cu mai mulţi transportatori. Au fost, de asemenea, discuţii cu ASF dar şi cu reprezentanţi comisiilor de specialitate din Parlament”.

Proiectul de lege care vizează reglementarea din acest domeniu se află pe masa parlamentarilor, care, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, trebuie să găsească o soluţie, pentru a evita procedura de infrigement.

”La începutul săptămânii viitoare va avea loc o nouă discuţie cu şefii celor două comisii de Cameră de buget-finanţe, pe baza acestei discuţii sperăm să obţinem un termen până la care această lege poate fi adoptată pentru a avea un domeniu reglementat predictibil şi stabil. În acelaşi timp vă reamintesc că chiar de când a fost adoptată acea Ordonanţă de urgenţă privind plafonarea tarifelor RCA au existat semnale de la Bruxelles privind o posibilă declanşare a procedurii de infringement, deci există şi această posibilitate care trebuie luată în calcul. În acest moment au loc discuţii. Soluţia trebuie să vină de la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară şi de la Parlamentul României unde, în acest moment, există acea lege în dezbatere”

Citește și: