19293 vizualizări 27 apr 2017


Practic, la autoturismele cu o vechime de cel mult doi ani, primul ITP arată o rată de respingere aproape de zero, ceea ce însemnă că maşinile care sunt verificate pentru prima dată după înmatriculare prezintă siguranţă deplină din punct de vedere tehnic, anunţă Radio România.

Precizarea a fost făcută pentru postul Radio România Actualităţi de directorul general al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă: "Am luat în calcul şi faptul că producătorii deja au mărit garanţia pentru autoturismele noi la cinci ani garanţie, au mărit garanţia pentru kilometri mai mulţi.

Am luat în calcul şi acest studiu făcut de noi, respingerile pentru această categorie de autoturisme noi după prima inspecţie sunt practic aproape de zero."

Modificarea legislaţiei privind periodicitatea Inspecţiei Tehnice Periodice va fi realizată printr-un proiect de lege al Ministerului Transporturilor, potrivit RRA.

Iniţiativa va cuprinde şi obligaţia efectuării anuale a ITP-ului pentru maşinile mai vechi de 12 ani, indiferent de numărul de kilometri, această măsură urmînd să afecteze aproximativ 60 % din parcul auto naţional.

Citește și: