no author
no author
Simona TUDORACHE
220 vizualizări 17 mai 2017

În general, cei mai dornici de cumpărături online sunt bărbaţii, iar cei mai mulţi, adică 63%, au vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani. Se menţin în top şi persoanele de peste 45 de ani, cu o pondere de aproximativ 22%, dar se remarcă şi generaţia milenialilor, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, care au devenit dinamici în online şi au ajuns la o rată de 15% dintre cumpărători.

În funcţie de categoriile de produse pe care participanţii la studiu intenţionează să le cumpere în viitorul apropiat, laptopurile, telefoanele sau televizoarele se detaşează în ierarhia produselor. Acestea sunt urmate de electrocasnice, parfumuri şi produse de îngrijire personală. O categorie căreia i s-a acordat un interes deosebit în ultima perioadă a fost cea de articole pentru copii (scutece, biberoane, jucarii, etc.) care este într-o continuă creştere.

Principalele motive pentru care românii cumpără online şi nu offline este timpul economist şi livrarea acasă. În favoarea timpului economisit au răspuns 650 de persoane, în timp ce pentru livrarea acasă au optat 450 de persoane. Restul respondenţilor s-au orientat către preţuri mai mici şi diversitatea de produse într-un singur loc. 54% dintre persoanele se aşteaptă ca o comandă să fie livrată în 1-2 zile, 36% vor ca o comandă să ajungă la ei în 2-3 zile, în timp ce doar 10% aşteaptă mai mult de 3 zile pentru livrarea produselor.

 

 

 

 

Citește și: