Publicat

8

noiembrie

2012

13:00

4528

vizualizări

CNADNR anulează pe bandă rulantă licitaţiile pentru autostrăzi. După Comarnic-Braşov, a fost oprită şi procedura pentru Sibiu-Piteşti

CNADNR anulează pe bandă rulantă licitaţiile pentru autostrăzi. După Comarnic-Braşov, a fost oprită şi procedura pentru Sibiu-Piteşti

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a anulat procedura de achiziţie publică pentru revizuirea studiului de fezabilitate aferent autostrăzii Sibiu-Piteşti. Decizia a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute, în aceeaşi zi în care a fost oprită şi procedura pentru reactualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Comarnic-Braşov.

Autostrada Sibiu-Piteşti, cu o lungime de 116,6 kilometri şi o valoare estimată la circa 3,2 miliarde de euro, a fost considerată o alternativă de traversare a munţilor la autostrada Comarnic-Braşov-Făgăraş.

CNADNR iniţiase la sfârşitul lunii martie procedura pentru revizuirea studiului de fezabilitate aferent autostrăzii Sibiu-Piteşti.

Compania nu a precizat motivul care a stat la baza deciziei anulării procedurii de atribuire. Până la publicarea articolului, oficialii CNADNR nu au putut fi contactaţi pentru detalii suplimentare.

În documentul companiei sunt invocate articole din ordonanţa de urgenţă 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publică care prezintă condiţiile în care poate fi oprită procedura de licitaţie.

În luna martie, reprezentanţii CNADNR declarau că autostrada Sibiu-Piteşti ar putea fi gata în trei ani (2014-2016).
Odată cu finalizarea tronsonului Sibiu-Piteşti, coridorul IV paneuropean ar fi urmat să fie gata, pe baza de finanţare din bani europeni. 

De altfel, într-un interviu acordat Ziarului Financiar în aprilie a.c., ministrul Transporturilor de la acea vreme, Alexandru Nazare, declara că miza pentru realizarea tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti este revizuirea studiului de fezabilitate şi accesarea de bani europeni pentru acesta în exerciţiul 2014-2020.


 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
FOTO | Aşa arată noul Duster, care va fi lansat de Dacia la Salonul Auto de la Frankfurt, în septembrie. Ce se întâmplă cu modelul cu şapte locuri

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info