Publicat

23

noiembrie

2006

00:00

27

vizualizări

Credite subventionate 50% pentru tractoare si material biologic

Credite subventionate 50% pentru tractoare si material biologic

Producatorii agricoli isi vor putea cumpara tractoare noi si material biologic pentru ferme cu credite subventionate cu 50%, a hotarat ieri Guvernul. Masurile de sustinere a producatorilor agricoli, luate prin aceasta decizie, fac parte din Programul Fermierul. Achizitionarea de material biologic vizeaza vacile de lapte, inclusiv bubaline, ingrasatorii de taurine, ovinele, caprinele, ingrasatorii de berbecuti, gainile ouatoare, puii de carne, ingrasatorii de porci si strutii. Creditele se acorda din fondul pentru finantare a investitiilor in agricultura, constituit la Ministerul Agriculturii, iar banii pentru acordarea reducerilor se asigura din acelasi fond. Fondul va fi accesat si derulat de banci comerciale si alte institutii de creditare autorizate de legea privind activitatea bancara. De asemenea, pentru creditele destinate achizitionarii de masini si utilaje agricole pentru ferme vegetale si zootehnice, suma de rambursat va fi mai mica cu 25%, iar pentru creditele pentru investitii in depozite pentru cereale - cu 30%. Sprijinul se refera la persoanele care nu beneficiaza de cofinantare pentru investitiile finantate din programe comunitare, precum si cei care nu beneficiaza de cofinantare publica de la stat pentru proiectele de investitii in cadrul Programului Sapard.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Ion Ţiriac a anunţat o megaconstrucţie în România: ”Avem nevoie de încă 200 de milioane de euro!” Nu s-a mai văzut aşa ceva în România

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info