Versiunea Beta

Credite subventionate 50% pentru tractoare si material biologic

Credite subventionate 50% pentru tractoare si material biologic

Producatorii agricoli isi vor putea cumpara tractoare noi si material biologic pentru ferme cu credite subventionate cu 50%, a hotarat ieri Guvernul. Masurile de sustinere a producatorilor agricoli, luate prin aceasta decizie, fac parte din Programul Fermierul. Achizitionarea de material biologic vizeaza vacile de lapte, inclusiv bubaline, ingrasatorii de taurine, ovinele, caprinele, ingrasatorii de berbecuti, gainile ouatoare, puii de carne, ingrasatorii de porci si strutii. Creditele se acorda din fondul pentru finantare a investitiilor in agricultura, constituit la Ministerul Agriculturii, iar banii pentru acordarea reducerilor se asigura din acelasi fond. Fondul va fi accesat si derulat de banci comerciale si alte institutii de creditare autorizate de legea privind activitatea bancara. De asemenea, pentru creditele destinate achizitionarii de masini si utilaje agricole pentru ferme vegetale si zootehnice, suma de rambursat va fi mai mica cu 25%, iar pentru creditele pentru investitii in depozite pentru cereale - cu 30%. Sprijinul se refera la persoanele care nu beneficiaza de cofinantare pentru investitiile finantate din programe comunitare, precum si cei care nu beneficiaza de cofinantare publica de la stat pentru proiectele de investitii in cadrul Programului Sapard.

 

1 Comentariu [+] Adauga un comentariu

#1 dan 25.10.2012 03:10

buna ziua as dori sa stiu care sunt marcile de tracor care ar putea fi cumparate cu subventie va multumesc

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O judecătoare din România s-a ”trezit” cu 10.000 de euro în poşetă. Este incredibil cum a încercat să se justifice în faţa procurorilor