Mihaela STOICA
3178 vizualizări 7 iul 2015

Invitat în această seară la Gândul LIVE, avocatul a afirmat că unul dintre aspectele care au condus la câştigarea procesului a fost faptul că în contractul de împrumut nu erau prevăzută şi o prognoză a riscului de creştere a valorii francului elveţian, monedă în care clienta lui a făcut creditul.

"Niciun moment nu s-a solicitat sistarea plăţii ratelor, clienta dorind să plătească ratele respective şi în timpul procesului", a afirmat avocatul Codruţ Avram.

Potrivit acestuia, clauzele din contractul clientei sale sunt similare altor clauze din contractele altor bănci. "Această decizie poate fi un precedent şi pentru alte credite la alte bănci, indiferent de monedă", a mai spus el.

Potrivit acestuia, în cazul în care nu există niciun fel de deschidere la negociere, "instanţa este singura soluţie şi, din păcate, unica în prezent" pentru cei care şi-au luat credite înainte de criză.

În continuare, avocatul Codruţ Avram afirmă că cele mai multe speţe legate de împrumuturi vin din perioada 2007 - 2008, "când a fost şi acel boom de acordare a creditelor". "În ultima perioadă am observat că există o creştere a informării clienţilor raportat la perioada anterioară, însă, în ultimul timp, legislaţia s-a schimbat şi obligă băncile în acest sens", a mai spus el.

Vezi în video ce sfaturi are avocatul pentru cei care au probleme cu creditul, precum şi pentru cei care vor să facă un împrumut la bancă!

Citește și: