Publicat

7

aprilie

2014

11:02

776

vizualizări

Hidroelectrica a vândut pe bursă energie de 23,5 milioane de euro în două zile

Hidroelectrica, companie aflată în insolvenţă, a vândut joi şi vineri pe bursa OPCOM energie electrică de 105 milioane lei (23,5 milioane de euro).

Hidroelectrica a vândut pe bursă energie de 23,5 milioane de euro în două zile

Hidroelectrica, companie aflată în insolvenţă, a vândut joi şi vineri pe bursa OPCOM energie electrică de 105 milioane lei (23,5 milioane de euro).

"În zilele de 3 şi 4 aprilie, Hidroelectrica a încheiat pe bursa de energie un număr de 29 de contracte prin care a vândut 615.650 MWh în pachete de 5, 10 şi 55 MW, livrare în bandă, pe perioade de o săptămână, o lună, 5 luni şi 8 luni calendaristice. Valoarea cumulată a celor 29 de pachete este de 105 milioane lei, rezultând un preţ mediu pe MWh de 163,3 lei", se arată într-un comunicat al companiei.

Hidroelectrica mai are programate în 8 aprilie alte licitaţii pe OPCOM, prin care vrea să vândă aproape 1 TWh de energie, la un preţ de pornire de 150 milioane de lei (33,6 milioane de euro).

Totodată, în viitorul apropiat, Hidroelectrica va finaliza criteriile de eligibilitate şi forma de contract EFET, urmând ca după negocierea şi semnarea contractelor cu furnizorii licenţiaţi, care vor răspunde criteriilor de eligibilitate, să înceapă tranzacţionarea şi pe noua platforma OTC.

Compania de stat a reintrat în insolvenţă în luna februarie, după ce a trecut printr-o astfel de procedură în perioada iunie 2010-iunie 2013.

Hidroelectrica are o capacitate de producţie instalată de 6.400 MW, reprezentând circa o treime din totalul unităţilor de producţie din România, şi asigură anual circa 30% din necesarul de electricitate.

Capitalul social al Hidroelectrica este deţinut de stat (80,05% din acţiuni) şi Fondul Proprietatea (19,95%).

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
BREAKING NEWS | Decizie BOMBĂ dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Verdictul aşteptat de ani buni e acum DEFINITIV

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info