3921 vizualizări 22 aug 2017

”Variantele Legii pensiilor sunt gata. Am vrut să dăm posibilitatea coaliţiei să aleagă dintre ele. Din punct de vedere financiar, sunt sensibil egale (...) După ce va fi aleasă varianta finală, va fi trimisă Parlamentului”, a declarat Olguţa Vasilescu precizând că toate variantele conţin creşterea valorii punctului de pensie la 1775 de lei până în anul 2020.

Vasilescu a estimat că proiectul de lege a pensiilor ar putea fi adoptat de către Parlament în luna decembrie a acestui an. ”Nu pot da un termen foarte exact pentru că nu mai depinde de mine”, a adăugat ministrul Muncii.

Ea a precizat că recalcularea pensiilor în urma adoptării Legii pensiilor va face necesară o reorganizare a caselor de pensii astfel încât cât mai mulţi funcţionari să fie implicaţi în procesul de recalculare. Vasilescu a spus că procesul de recalculare ar putea fi încheiat la jumătatea anului 2018, ”un termen realist”.

Olguţa Vasilescu a precizat că noua lege a pensiilor nu va modifica vârsta de pensionare, în schimb femeile cu trei copii se vor putea pensiona cu 6 ani mai devreme.

Citește și: