Cu lucrări de reabilitare care au costat aproape 770.000 de euro per kilometru, centura comunei Domaşnea din judeţul Caraş Severin este nefuncţională de aproape doi ani, după ce o porţiune din drum s-a surpat la câteva luni de la deschiderea circulaţiei.

Un caz similar este cel al centurii Caransebeş. Inaugurată în 2011, după doi ani de reparaţii şi 30 de milioane de euro investiţi, a fost închisă circulaţiei după doar cinci luni, pentru că se surpase un pod. Redeschisă, a fost închisă din nou, pentru că acelaşi pod se stricase din nou. De situaţie a profitat primarul din Caransebeş, care a pus, timp de opt luni, taxă de tranzit de 100 de lei pentru tirurile care traversau oraşul. Din decembrie anul trecut centura Caransebeş a fost redeschisă. A treia oară.

Centura Domaşnea, închisă de doi ani, după ce a fost "reparată" cu fonduri ISPA

În vara anului 2005 Administraţia Naţională a Drumurilor, actualul CNADNR, a beneficiat de mai multe contracte cu fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului ISPA pentru reabilitarea DN6 Drobeta Turnu Severin-Lugoj. În cadrul Memorandumului de Finanţare încheiat de Comisia Europeană şi Guvernul României pentru finanţarea acestui proiect au fost semnate nouă contracte în valoare totală de circa 170 milioane de euro, incluzând fondurile ISPA şi cofinanţarea de la bugetul de stat.

Contractele vizau, printre altele, reabilitarea a 132,6 kilometri de drum existent pe cele două benzi de circulaţie şi construirea variantelor de ocolire a oraşelor Drobeta Turnu Severin, Mehadia, Domasnea şi Caransebeş, dar şi reabilitarea podurilor existente.

În plus, investiţiile presupuneau şi amenajarea de parcări şi staţii de autobuz şi construirea de sisteme de scurgere şi drenare a apelor de-a lungul drumului.

Între ele se află şi proiectul finanţat în cadrul programului ISPA de reabilitare a DN 6 secţiunea Domaşnea-Caransebeş, inclusiv centura ocolitoare a localităţii Domaşnea. Contractul iniţial a avut o valoare de 23,38 milioane de euro. Ulterior contractul a fost suplimentat cu alte trei acte adiţionale, iar valoarea finală a contractului a ajuns la 33,78 milioane de euro. Adică un cost de reparaţii de drum naţional de 770.000 euro, faţă de 500.000 de euro, preţ anunţat la semnarea contractelor, în 2005.

Contractul şi actele adiţionale au fost încheiate cu firma grecească Aktor Technical Societe Anonyme - Aktor SA (fostă Pantechniki SA).

Primarul din Domaşnea, Petru Lorint, a declarat pentru gândul că centura de ocolire a Domaşnea s-a stricat la doar câteva luni după ce a fost deschisă circulaţiei, iar în prezent varianta ocolitoare este încă închisă pentru reparaţii. Cu toate acestea, reprezentanţi ai Confederaţiei Transportatorilor Rutieri (CNR) care au trecut prin zonă spun că cu greu pot fi sesizaţi muncitori pe şantierul centurii Domaşnea.

„La doar câteva luni după inaugurare, drumul s-a surpat şi de atunci nu mai este funcţional. Centura Domaşnea este importantă pentru că alftel tirurile trec pe străzile înguste din comună”, a declarat pentru gândul Petru Lorint, primarul comunei Domaşnea.

Şi Petrişor Petru, reprezentantul din Caraş Severin al Confederaţiei Naţionale Rutiere (CNR), a confirmat pentru gândul că transportatorii nu pot folosi centura Domaşnea de doi ani.

„Centura Domaşnea a fost deschisă circulaţiei în toamna anului 2011, dar în februarie 2012 a fost închisă, după ce s-a surpat o porţiune. Astfel că de doi ani varianta de ocolire Domaşnea nu este funcţională. Am trecut recent pe acolo şi în continuare acolo nu se munceşte”, a declarat pentru gândul Petrişor Petru, reprezentantul din Caraş Severin al Confederaţiei Naţionale Rutiere (CNR).

Reparaţii de 30 de milioane de euro. Lucrările au ţinut doar 5 luni

Probleme asemănătoare au fost şi pe centura Caransebeş care are o lungime de 12 kilometri şi care a fost reabilitată, de asemenea, cu fonduri ISPA, printr-un proiect în valoare de 30 de milioane de euro.

Centura Caransebeş este folosită mai ales de şoferii care se deplasează pe ruta Lugoj – Severin şi scurtează drumul celor care circulă în direcţia Poiana Marului, Haţeg sau Petroşani.

Lucrările la centura Caransebeşului au durat doi ani. Constructorul a fost firma spaniolă Copisa Constructora Pireneica SA.

După ce a fost inaugurată în decembrie 2011, pe centura Caransebeşului s-a circulat doar cinci luni, iar în luna mai a anului 2012 drumul a fost închis pentru reparaţii la un pod. Din iulie 2012, drumul a fost redeschis. La un an de la prima închidere a drumului, centura a fost închisă iar, pentru reparaţii la acelaşi pod. Şi asta spre disperarea transportatorilor rutieri de mărfuri care, dacă voiau să traverseze oraşul Caransebeş, erau nevoiţi să achite o taxă de tranzit de 100 de lei percepută de primăria Caransebeş.

În decembrie anul trecut, CNADNR a deschis din nou circulaţia pe centura Caransebeş.

Primarul din Caransebeş, Marian Vela, a explicat pentru gândul că taxa pe care Consiliul Local Caransebeş a perceput-o timp de opt luni în 2013 pentru tirurile care tranzitau oraşul era justificată de reparaţiile necesare pe drumurile deteriorate de transportatori.

"Consiliul local a instituit taxă de tranzit. Tirurile treceau la câţiva metri de clădiri de patrimoniu. În loc să construim alei sau să punem băncuţe, trebuia să reparăm tot timpul drumul. Din decembrie anul trecut nu a mai fost cazul, s-a dat drumul la centura Caransebeş", a explicat pentru gândul primarul din Caransebeş, Marian Vela.

Până la apariţia articolului reprezentanţii CNADNR nu a răspuns la solicitările gândul pentru detalii despre contractele de reparaţii pe DN 6.

Citește și: