Versiunea Beta

Prima proprietate vândută de RA-APPS de pe lista aprobată de Guvern: la ce preţ s-a dat un teren în Snagov

de Ovidiu Bărbulescu

Publimedia//Octav Ganea

RA-APPS a început, luni, vânzarea primelor imobile din patrimoniu incluse pe lista avizată anul trecut de Guvern şi a cedat un teren din Snagov de aproape 1.300 metri pătraţi la preţul de pornire al licitaţiei, de 107.500 euro, pentru al doilea teren, în suprafaţă mai mare, neprimind însă oferte.

Pentru terenul în suprafaţă totală de 1.287 metri pătraţi din comuna Snagov (judeţul Ilfov) au fost cumpărate trei dosare de prezentare, dar la licitaţie s-a înscris o singură persoană, astfel că imobilul a fost cedat la preţul de pornire al licitaţiei, de 107.500 euro fără TVA, conform informaţiilor transmise agenţiei MEDIAFAX de către reprezentanţii Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Al doilea teren din Snagov, în suprafaţă de 3.531 metri pătraţi, ofertat la un preţ de pornire de 224.700 euro fără TVA, nu a fost vândut deoarece la licitaţie nu s-a prezentat în final nicio persoană, deşi au fost cumpărate două dosare de prezentare. Regia urmează să organizeze o nouă licitaţie pentru acest imobil.Peste două zile, RA-APPS va organiza licitaţii pentru cinci apartamente din Bucureşti, urmând ca la sfârşitul săptămânii să fie ofertat complexul agrozootehnic Măgurele cu mai multe trei terenuri aferente.

Licitaţiile vor continua în următoarele două săptămâni pentru mai multe active, printre care hotelul Gloria din Suceava, casa de oaspeţi Brădet din Suceava, vila Predeal din aceeaşi staţiune montană, hotelul Dacia din Neptun-Olimp, vila Agigea din Eforie Nord şi vilele Egreta şi Cerna din Mamaia.Lista primelor imobile scoase la vânzare, avizată de Guvern la sfârşitul anului trecut, nu include active valoroase precum Clubul Floreasca, hotelurile Triumf şi Mara, care urmează să fie ofertate ulterior.

Multe dintre toate aceste imobile au mai fost scoase la vânzare de RA-APPS şi în anii anteriori, dar fără succes.

În bugetul pentru acest an, Guvernul şi-a propus să încaseze 706 milioane lei (peste 160 milioane euro) din vânzarea imobilelor RA-APPS, veniturile din valorificarea unor bunuri din patrimoniul privat al statului urmând astfel să crească de la 1,8 milioane de lei, estimate pentru anul trecut.

 

 


 

 

2 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 Ciuma portocalie 12.03.2012 18:09

Romania dupa Emil Boc :
Jaful continua !

 
#2 Gheorghişor Marin 12.03.2012 21:05

Ăştia au adus spionii la guvern că ăştia nu au scrupule, vând fără să se uite, dacă o fi sau nu o fi legal ? Domnu' preşedinte, nu le-ai construit dumneata domnule. Acum urmează la vânzare sediul SIE ? Toate acestea doar ca să vă măriţi salariile, mai bine vă apucaţi de tipărit. N-aveţi forjă, n-aveţi foale, să faceţi şi voi o matriţă ? Băăă, voi pe cine mai reprezentaţi, că pe ăia de v-au ales nu mai aveţi cum, poate doar dacă le-aţi spălat creierii. Domnu' preşedinte, ia bre şi matale o bidinea şi du-te şi spoieştele matale, că din ăştia de te susţin nu are cine, că s-au născut toţi 'telectuali. Sau le-or cumpăra reprezentanţii voştrii ?
Probabil aspectele descrise mai sus ţin de reconcilierea clasei politice cu poporul. Conciliere, în opinia mea, s-a mai făcut. Considraţi că cei care au cumpărat, este posibil la un moment dat, să fie deposedaţi de bunurile respective ? Le-o fi luat nea Gigi, de s-a mai detensionat situaţia în fotbal ? Parcă dumnealui l-a mai salvat o dată pe dom' Mitică.

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O judecătoare din România s-a ”trezit” cu 10.000 de euro în poşetă. Este incredibil cum a încercat să se justifice în faţa procurorilor