Versiunea Beta

Reacţia reprezentanţilor Chevron la protestele de la Bârlad: "Românii vor înţelege că gazele naturale provenite din şisturi reprezintă o sursă curată de energie"

de Corina VÂRLAN

La patru zile de la protestul care a avut loc în centrul municipiului Bârlad, la care au participat peste 5.000 de persoane, reprezentanţii gigantului american în industria energetică Chevron şi-au exprimat poziţia oficială cu privire la tehnicile pe care le vor folosi în explorarea şi exploatarea gazelor de şist din nord-estul României.

"Înţelegem îngrijorările legate de producţia de gaze naturale din şisturi în România şi credem că după ce Chevron va prezenta datele exacte rezultate în urma cercetărilor, românii vor înţelege că gazele naturale provenite din şisturi reprezintă o sursă curată de energie şi că pot fi produse cu responsabilitate şi în siguranţă", a declarat, într-un comunicat de presă, Tom Holst, country manager Chevron România.

Holst a dat, de asemenea, asigurări cu privire la faptul că tehnicile folosite de peste 100 de ani în exploatarea clasică a resurselor naturale vor fi cele folosite pentru a reduce substanţial importurile de gaze naturale ale României. El a mai adăugat că Chevron va crea noi locuri de muncă în zona în care operează, va ajuta comunităţile locale, va proteja mediul şi va contribui la bugetul de stat.

"Ca să fiu foarte clar, până acum nu a avut loc niciun fel de forare de explorare şi va trebui să mai treacă câţiva ani până vom şti cu adevărat care este valoarea acestei oportunitaţi", a mai ţinut să menţioneze country managerul Chevron România.

Pentru a-şi exprima nemulţumirea cu privire la activităţile gigantului american Chevron la Bârlad, demonstranţii au creat două grupuri pe site-ul de socializare Facebook care au strâns în total, până în momentul de faţă, 6.019 de membri, şi o pagină dedicată special persoanelor care vor să dezbată acest subiect.

Un alt demers la care au recurs ei a fost acela de a realiza o petiţie care va fi trimisă către Guvern, şi care a fost semnată de circa 22.000 de persoane, şi o petiţie în variantă electronică, ce a fost semnată până acum de 5.816 persoane de pe 4.719 adrese IP distincte.

Anul trecut, Chevron s-a aflat pe locul al treilea în topul "Fortune 500" al celor mai mari companii din lume. Gigantul american a avut venituri de peste 196.337 de milioane de dolari şi un profit de circa 19.024 milioane de dolari, ambele în uşoară scădere faţă de anul 2009.

 


 

 

24 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 yo 27.03.2012 21:28

urmariti documentarul american gasland o sa vedeti cine e diavolul

 
#2 constantin (un moldovean) 27.03.2012 21:42

Du-te tu și scoate gazul din șistu mă-ti. Români, în veci nu veți mai scăpa de ploșnițele americane, vă vor secătui de tot. Vă iau bogăție și vă dau mizerie !

 
#3 gogu 27.03.2012 21:59

da sa scoata gaze de sist din * masii.
de ce nu aplaica aceasta metoda in usa? ptr ca este interzis .
de aceea u venit in Romania ptr ca otrepele de la conducere dau si * si o iau si la * numai sa poata sta la conducere,insa scapa un sg punct de vedere,ca americanii or s-o v-o dea si la m...e si si cu "banii" luati...looserilor.

 
#4 dracu-n poză 27.03.2012 22:05

deci ăsta e gunoiul care a dat șpaga unde trebuie, adică la trădătorii țării?

 
#5 Mungiu 27.03.2012 22:05

ROMANII - NU pot pricepe ce cauta TOTI SMENARII LUMII aici in ROMANIA . Sa scoata gaze din curtea si tara acestui SACAL - ce nu se mai satura de JEFUIT - acolo unde avem conducatori NAUCI si TRADATORI. Toate porcariile de "sonde" - daca vor fi asezate fara VOINTA ROMANILOR - pot sa fie "aranjate" .....

 
#6 freeman 27.03.2012 22:32

Turkey's final warning to Israel!

http://www.youtube.com/watch?v=hKViskFas3g&feature=related

 
#7 Un roman din Franta 27.03.2012 22:51

Dar de poluare nu aminteste nimic?
Crede ca romanii sunt mai prosti ca francezii si bulgarii care le-au interzis deja, din cauza poluarii mari care produce extragerea acestor gaze de sist.
Sa se imbogateasca americanii la alti fraieri.

 
#8 @constantin (un moldovean) 28.03.2012 01:42

constantine moldovene, de ce nu iti scoti tu bogatia cu neamul tau de betivi si de cworve? sau vrei ca americanii sa lucreze pe de-a moaca, daca tu esti prost si n-ai tehnologie. *-s posmagii?

 
#9 VORTEX 28.03.2012 05:10

Acestea pe unde s-au dus pe acolo sa produs apocalipse.

Da ,vizionati GASLAND si o sa intelegeti.

Sistemul functioneaza cam asa;
se foreaza la 3-4000 de m si se ingecteaza CHIMICALE sub mare presiune pt a crapa roca si astfel se elibereaza gazele care sunt captate la suprafata.
Mentionez ca in felul acesta se scapa si de depozitarea chimicalelor care sunt extrem de costisitoare datorita nocivitati lor.
Gazele care se elibereaza nu ajung numai prin gura de foraj,ci se elibereaza si prin scoarta terestra.
Astfel panzele freatice si toata flora si fauna sunt afectate iremediabil.
Viata in zonele respective va fi compromisa!
Astfel daca se creaza precedentul de a se fora odata,aceeasta va atrage dela sine si alte forari ,deoarece locurile acelea nu vor mai avea nici-o valoare economica de o alta natura inafara de forarile SIST.

ASA CA NU STATI ,
LUATI ATITUDINE !!!!
NE PRIVESTE PE NOI TOTI!
TREBUIE SA LASAM O TARA CURATA VIITOARELOR GENERATII !

 
#10 daniels 28.03.2012 05:40

bai romanilor, da voi chiar nu vreti sa intelegeti ce spune americanoiul asta? chiar asa ? ei las ca v-arata voua nespalatu asta ce inseamna curatenie!

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
ULTIMA ORĂ! A FOST ARESTAT! Încă unul dintre milionarii României a ajuns în spatele gratiilor