Publicat

10

februarie

2014

18:59

3567

vizualizări

Speranţe pentru 2.800 de români care au depus bani la CEC pentru o Dacie înainte de 1989

Speranţe pentru 2.800 de români care au depus bani la CEC pentru o Dacie înainte de 1989

Aproximativ 2.800 de români care au depus bani la CEC înainte de 1989 pentru cumpărarea unei Dacii şi ale căror sume au fost transferate de la CEC la BRD – Groupe Societe Generale vor fi despăgubiţi de stat, potrivit unui proiect de lege aprobat săptămana trecută de Camera Deputaţilor.

Vicepreşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa", Petru Dandea, a declarat, la finele lunii noiembrie, că cei mai mulţi dintre cei care au depus bani la CEC pentru achiziţionarea unui autoturism Dacia au fost despăgubiţi în anul 2008. Totuşi, cei care ai căror bani au fost transferaţi la BRD nu au fost despăgubiţi.

Dandea preciza atunci că in această situatie se găsesc 2.849 de persoane.

Proiectul, aprobat cu 306 voturi pentru, nici unul impotriva si trei abţineri - urmează să fie propus spre promulgare.

După publicarea în Monitorul Oficial, se va stabili, în termen de 60 de zile, prin hotărâre de Guvern, modul de calcul pentru acordarea despăgubirilor.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
BREAKING NEWS | Decizie BOMBĂ dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Verdictul aşteptat de ani buni e acum DEFINITIV

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info