Dragos Suciu
102 vizualizări 30 iul 2017

Gheorghe Chindriş, director tehnic în cadrul Cupru Min Abrud, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă organizată de Ziua Mineritului, că din anul 2006, Cupru Min, societate de stat subordonată Ministerului Economiei, este pe profit.

”Anul acesta până în prezent avem un profit în jur de 25 de milioane de lei”, a spus Gheorghe Chindriş.

Cupru Min prelucrează, anual, 2,4 milioane de tone de minereu de cupru, iar la o astfel de capacitate rezerva de cupru ar ajunge mai bine de 20 de ani, potrivit sursei citate.

De asemenea, în acest an, la Cupru Min există proiecte de investiţii de 40 de milioane de lei.”Vom instala o nouă linie de flotaţie, cu automatizări şi tot ce trebuie pentru a ţine pasul cu producătorii din afară”, a mai spus Gheorghe Chinoris.

La Ziua Minerului de la Abrud a fost prezent şi ministrul Economiei, Mihai Fifor, care a declarat, presei, că pentru portofoliul pe care îl conduce, Cupru Min este „un exemplu de bună practică”.

”Este o vizită pe care mi-am dorit-o deoarece, pentru noi, în portofoliul Ministerul Economiei în momentul de faţă Cupru Min SA reprezintă, dacă vreţi, un exemplu de bună practică, o companie cu capital românesc care a reuşit să depăşească o perioadă foarte grea în existenţa sa şi care în momentul de faţă produce şi produce foarte bine. O companie pe care, prin programul de guvernare pe care PSD, împreună cu partenerii de la ALDE, ne-am asumat să o sprijinim pentru a se dezvolta, pentru a se retehnologiza, pentru că intenţia noastră este foarte clară şi este asumată de-a lungul guvernării noastre în a sprijini industria românească, în a sprijini industria cu capital românesc şi în a încerca să dezvoltăm toate aceste capacităţi de producţie”, a spus Mihai Fifor.

Totodată, ministrul Economiei a menţionată că societatea Cupru Min are nevoie de retehnologizare şi investiţii în perioada imediat următoare.

”Este o companie pe profit, care are nevoie de retehnologizare şi investiţii în perioada imediat următoare. Are câteva chestiuni nu neapărat urgente dar chestiuni pe care trebuie să le rezolve şi cred că cea mai importantă este aceasta a investiţiilor în tehnologie, în retehnologizare, pentru că asta înseamnă creşterea capacităţii de producţie, înseamnă scăderea costurilor, un acces mai uşor pe piaţă. Ne dorim ca cei de la Cupru Min să nu mai vândă pur şi simplu minereul, ci să dezvoltăm aici în zonă o capacitate metalurgică”, a mai spus Mihai Fifor.

De asemenea, ministrul Economiei a adăugat că nu crede în ”ideea privatizării”, iar la Cupru Min ”Statul va rămâne acţionar majoritar fără niciun dubiu”.

Între ultimele investiţii de la Cupru Min Abrud se numără două autobasculante Terex, TR 100, de un milion de euro fiecare, cu o capacitate de transport de 90 de tone.

Cupru Min are circa 540 de angajaţi.

Citește și: