no author
Cosmin Vaideanu
1630 vizualizări 9 mar 2012

Segmentul de autostradă Cernavodă-Medgidia va fi deschis circulaţiei pe o singură cale la sfârşitul lunii iulie, iar lucrările vor fi finalizate la începutul anului viitor, susţin reprezentanţi ai firmei care se ocupă cu construcţia tronsonului, informează Mediafax.

Directorul tehnic al asocierii Astaldi - Max Boegl pe contractul de autostradă Cernavodă-Medgidia, Victor Corban, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că din cauza iernii dificile lucrările au fost un pic întârziate, iar din acest motiv sectorul respectiv va fi dat în folosinţă pe o singură cale în luna iulie, nu în iunie cum se estimase iniţial.

Totuşi, el a precizat că termenul final al contractului, anume ianuarie 2013, va fi respectat urmând ca această întârziere să fie recuperată.

"Nu ne-am putut desfăşura lucrările din cauza iernii. Asta determină ca termenul final al contractului să nu aibă probleme pentru că noi vom recupera ulterior, dar, din nefericire, nu o să mai putem să fim gata în iunie, cum programasem, ci în iulie. În principal este vorba de lucrări de terasamente compromise din cauza îngheţului solului, lucrări pe care le-am făcut înainte şi pe care trebuie să le refacem şi care înseamnă pierdere de timp şi costuri pe care o să le suportăm. În orice caz la sfârşitul lunii iulie se va circula pe o cale de la Cernavodă la Medgidia", a explicat Victor Corban.

După ce Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a reziliat anul trecut contractul cu firma Colas, cea care ar fi trebuit să realizeze tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia, a fost organizată o nouă licitaţie câştigată de consorţiul Astaldi - Max Boegl, acelaşi care lucrează şi la tronsonul Medgidia-Constanţa. Semnarea contractului a avut loc în 21 septembrie 2011, iar în 7 octombrie au început lucrările. Cei 20,5 kilometri din acest tronson urmează să fie finalizaţi complet în ianuarie 2013.

La sfârşitul lunii iulie 2011 au fost inauguraţi 21 de kilometri din autostradă, de la Murfatlar la Constanţa, iar timp de două luni circulaţia s-a desfăşurat pe o singură cale până la finalul lui septembrie când a fost dat circulaţiei şi celălalt sens de mers.

Citește și: