no author
Alexandra PELE
2352 vizualizări 14 iun 2012

Motorul EcoBoost de 1,0 litri produs de Ford la uzina de la Craiova şi lansat anul acesta pe modelul Focus a fost desemnat "Motorul Internaţional al Anului 2012", în cadrul celei de-a 14-a ediţii a premiilor International Engine of the Year Awards (IEYA), notează The Auto Channel.

Motorul a fost dezvoltat în centrele Ford din Marea Britanie şi este fabricat în prezent la Craiova şi în Koln, Germania.

Juriul format din 75 de jurnalişti din 35 de state a acordat motorului Ford 401 puncte, cu peste 100 de puncte mai mult decât a obţinut motorul Twincharger, fabricat de producătorul german Volkswagen şi clasat pe locul doi.

Ford obţine astfel primul premiu pentru cel mai bun motor în cadrul competiţiei IEYA. Totodată, punctajul pe care l-a obţinut motorul fabricat la Craiova este cel mai mare scor acordat vreodată în cadrul acestui concurs.

"Am ridicat mult ştacheta atunci când ne-am apucat de design-ul acestui motor", a precizat Joe Bakaj, vicepreşedinte Ford, Global Powertrain. "Ne-am propus să oferim un consum de necrezut, performanţe surprinzătoare, silenţiozitate şi rafinament - toate într-un motor foarte mic, în trei cilindri", a mai adăugat Bakaj.

 

 

 

Citește și: