Publicat

25

februarie

2014

16:10

159

vizualizări

Una din băncile din top 5 anunţă că a primit cel mai mare plafon de garantare pentru "Prima Casă" în 2014

BRD Groupe Société Générale a primit din partea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM -uri un nou plafon de garantare, în valoare de 320 de milioane de lei, care va permite acordarea de credite « Prima Casă » în valoare totală de 640 de milioane de lei.

Una din băncile din top 5 anunţă că a primit cel mai mare plafon de garantare pentru "Prima Casă" în 2014

BRD Groupe Société Générale a primit din partea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM -uri un nou plafon de garantare, în valoare de 320 de milioane de lei, care va permite acordarea de credite « Prima Casă » în valoare totală de 640 de milioane de lei.

Acesta este cel mai mare plafon de garantare acordat de FNGCIMM unei bănci în etapa actuală a programului "Prima Casă", a anunţat BRD într-un comunicat.

De la trecerea la creditarea exclusiv în monedă naţională şi până în prezent, banca a acordat, în cadrul programului "Prima Casă", credite în  valoare de 360 milioane lei. Cele mai multe dintre acestea au fost contractate de clienţi din Bucureşti (30%), restul de 70% fiind acordate clienţilor din toate judeţele ţării. Cota de piaţă a băncii în programul Prima Casă în lei este de 33%, în timp ce cota calculată de la începutul programului, din anul 2009, este de 28%.

Valoarea medie a unui împrumut „Prima Casă” în lei se ridică la aproximativ 147.000 lei. Din punctul de vedere al grupelor de vârstă în care se încadrează beneficiarii împrumuturilor „Prima Casă”, cei mai numeroşi sunt clienţii cu vârste sub 30 de ani (50%). O proporţie de 27% dintre beneficiari au între 31 şi 35 de ani, iar 23% au vârste ce depăşesc 35 de ani. Cel mai tânăr beneficiar are vârsta de 21 de ani, iar cel mai vârstnic are 66 de ani.

Un procentaj de 58% dintre titularii programului sunt bărbaţi, iar 42%, femei. Portretul titularului de credit „Prima Casă” în lei este : bărbat în vârstă de 32 de ani, din Bucureşti.

După criteriul numărului creditelor acordate, topul primelor 10 judeţe din ţară este compus din:

1. Iaşi
2. Timiş
3. Braşov
4. Cluj
5. Constanţa
6. Sibiu
7. Prahova
8. Mureş
9. Galaţi
10. Argeş

Bucureşti conduce însă de departe, în ce priveşte numărul de credite "Prima Casă" acordate de BRD, în Capitală fiind acordate 30% din totalul acestui tip de credite.

Repartizarea pe zone geografice scoate în evidenţă zona de vest a ţării (Transilvania, Banat, Crişana, Maramureş), cu 32% dintre credite, urmată de Bucureşti, cu 30% din credite, Muntenia (exclusiv Bucureşti), cu 24% şi Moldova, cu 14%.

BRD a acordat primul credit în cadrul Programului „Prima Casă”. Demarat în iulie 2009,  programul a fost creat pentru susţinerea celor care doresc să îşi cumpere sau să construiască o locuinţă, prin acordarea unei garanţii de stat aferente unui credit imobiliar cu dobândă redusă. BRD acordă împrumuturi „Prima Casă” în lei cu o dobândă nominală standard de Robor 3M + 2,5 pp.

De la începutul programului, în anul 2009, BRD a acordat credite "Prima Casă" în valoare de aproximativ 1,2 miliarde euro. 

BRD Group Societe Generale a înregistrat în 2013 o pierdere de 385 milioane lei, din cauza creşterii provizioanelor, care au atins un grad de acoperire de 69%, fiind al doilea an consecutiv în care banca închide cu un rezultat negativ de sute de milioane de lei.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
BREAKING NEWS | Decizie BOMBĂ dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Verdictul aşteptat de ani buni e acum DEFINITIV

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info