Publicat

4

noiembrie

2014

22:21

75

vizualizări

Veniturile SIF Banat-Crişana au crescut de aproape patru ori în primele nouă luni, la 248,7 mil. lei

SIF Banat-Crişana (SIF1) a înregistrat în primele nouă luni venituri de 248,7 milioane lei (55,9 milioane euro), de aproape patru ori mai ridicate faţă de intervalul similar al anului trecut, ca urmare a vânzărilor mai mari de acţiuni din portofoliu, concentrate în principal în primul semestru.

Veniturile SIF Banat-Crişana au crescut de aproape patru ori în primele nouă luni, la 248,7 mil. lei

SIF Banat-Crişana (SIF1) a înregistrat în primele nouă luni venituri de 248,7 milioane lei (55,9 milioane euro), de aproape patru ori mai ridicate faţă de intervalul similar al anului trecut, ca urmare a vânzărilor mai mari de acţiuni din portofoliu, concentrate în principal în primul semestru.

În primele nouă luni ale anului trecut, societatea de inverstiţii financiare a obţinut venituri de 68,8 milioane de lei.

Compania a accelerat în acest vânzarea de acţiuni, cu încasări de 227,4 milioane de lei din investiţii financiare cedate (51,1 milioane de euro), faţă de 33,6 milioane de lei în primele nouă luni ale anului trecut, se arată în raportul financiar al SIF Banat-Crişana pentru perioada ianuarie-septembrie.

La mijlocul anului, SIF Banat-Crişana avea venituri totale de 235,85 milioane de lei, din care 218,85 milioane de lei din cedarea de acţiuni.

Participaţia cu cea mai ridicată valoare din portofoliul SIF Banat-Crişana era la finele lunii septembrie o deţinere de 0,68% din capitalul băncii austriece Erste (EBS), în valoare de 234,9 milioane de lei, urmată de un pachet de 4,5% din acţiunile Banca Transilvania (TLV), de 201,4 milioane de lei, şi de 2,4% din BRD - Groupe Societe Generale (BRD), în valoare de 16,2 milioane de lei.

SIF Banat-Crişana controlează şi compania SIF Imobiliare, la care are o participaţie de 99,9%, în valoare de 153 milioane de lei.

La sfârşitul lunii septembrie, SIF Banat-Crişana avea acţiunir la alte trei societăţi de investiţii financiare. Astfel, compania controla 4,96% din acţiunile SIF Moldova (SIF2), 4,97% din SIF Muntenia (SIF4) şi 1,99% din titlurile SIF Oltenia (SIF5).

Vânzarea de acţiuni în primele nouă luni a crescut şi costurile companiei, însă avansul cheltuielilor a fost mai lent decât cel al veniturilor.

Astfel, compania a raportat cheltuieli de 69,2 milioane de lei (15,56 milioane de euro), de peste două ori mai ridicate comparativ cu 29,4 milioane de lei în acelaşi interval al anului anterior.

Cea mai mare parte a cheltuielilor a rezultat din procesul de vânzare de participaţii, de 58,3 milioane de lei (13,1 milioane de euro), faţă de 8,73 milioane de lei anul trecut.

SIF Banat-Crişana a obţinut un profit de 151,4 milioane de lei (34 milioane de euro) în primele nouă luni, însă cu o contribuţie de numai 1 milion de lei din activitatea derulată în trimestrul al treilea. La sfârşitul lunii iunie, societatea de investiţii financiare a raportat un profit pentru primele şase luni de 150,4 milioane de lei.

Câştigul la nouă luni este de peste patru ori mai mare comparativ cu rezultatul similar din aceeaşi perioadă a anului trecut, de 36,18 milioane de lei, datorită veniturilor obţinute din vânzarea de pachete de acţiuni.

Valoarea unitară a activului net se situează la 2,8357 lei, fără o variaţie semnificativă faţă de septembrie anul trecut, când se plasa la 2,8334 lei. La cea mai recentă cotaţie, de 1,24 lei/unitate, acţiunile SIF1 se tranzacţionează la un discount de 56,3%.

La cotaţia de 1,24 lei/acţiune, SIF Banat-Crişana are o capitalizare de 680,57 milioane de lei (154,2 milioane de euro).

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
FOTO | Aşa arată noul Duster, care va fi lansat de Dacia la Salonul Auto de la Frankfurt, în septembrie. Ce se întâmplă cu modelul cu şapte locuri

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info