no author
Mircea Olteanu
249 vizualizări 20 mar 2017

Procuratura din Paris a indicat că în urma autopsiei s-au descoperit indicii că acesta a consumat cocaină şi canabis, iar nivelul alcoolemiei era de 0,93 grame de alcool la un litru de sânge, aproape dublu faţă de limita legală pentru şoferi în Franţa.

Suspectul fusese anterior condamnat pentru jaf armat şi infracţiuni privind traficul şi consumul de droguri.

Într-un interviu pentru postul de radio Europe 1, un bărbat identificat drept tatăl suspectului a declarat că Belgacem nu era un musulman parcticant şi consuma alcool, lucru interzis de religia islamică.

"Fiul meu nu era terorist. Nu se ruga niciodată şi consuma alcool. Însă sub influenţa alcoolului şi a canabisului, uite unde se ajunge", a declarat tatăl suspectului.

Rudele lui Belgacem, reţinute după la scurt timp după incidentul armat, au fost eliberate de poliţie în cursul zilei de duminică.

Parchetul antiterorist s-a sesizat în cazul atacului armat de la Aeroportul Orly din Paris, existând suspiciuni că individul împuşcat mortal devenise islamist radical şi că anterior ar fi comis un alt incident, produs sâmbătă dimineaţă la periferia capitalei Franţei.

Secţia antiteroristă a Parchetului din Paris a iniţiat o investigaţie, stabilind că individul a deschis focul sâmbătă dimineaţă la un filtru al poliţiei din zona Stains (Seine-Saint-Denis), rănind uşor un poliţist, după care a furat o maşină, a ajuns la Aeroportul Orly, a furat arma automată a unui militar şi a fost împuşcat mortal într-un schimb de focuri cu forţele de ordine.

Citește și: