Versiunea Beta

Băsescu, despre situaţia din Siria: Poziţia României este una de prudenţă, dar vom fi solidari, fără rezerve, cu aliaţii noştri

de Clarice DINU

Poziţia României faţă de situaţia din Siria este una prudentă, însă în cazul unei decizii ţara noastră va fi solidară cu aliaţii săi, fără rezerve, a declarat marţi preşedintele Traian Băsescu la Reuniunea anuală a Diplomaţiei Româneşti. Şeful statului a precizat că România se va pronunţa imediat ce va exista o poziţie a experţilor ONU şi şi-a exprimat speranţa că în Siria nu s-a produs un atac chimic.

"Pentru România, esenţa este, în opinia mea, consecvenţă şi prudenţă. Sigur, prudenţa noastră are o limită şi anume aceea în care ni s-ar solicita să ne solidarizăm cu aliaţii noştri. O vom face fără rezerve. Prudenţa nu poate merge până la a nu fi solidar cu aliaţii noştri dacă la nivelul Consiliului de Securitate, NATO, al statelor occidentale se va lua o decizie sau alta. Vom fi solidari cu aliaţii noştri", a spus şeful statului. 

Băsescu a adăugat că nu trebuie "să ne situăm pe poziţia de campioni într-o poziţie sau alta pentru că nu avem informaţii", iar în momentul în care va exista o poziţie a experţilor ONU, România se va pronunţa.

"Există analizele noastre cu privire la utilizarea gazelor toxice de luptă în Siria, dar nu avem nicio certitudine. Imediat ce vom avea o poziţe a experţilor ONU, România se va pronunţa. Până atunci avem doar informaţii neconfirmate. Sigur că excludem posibilitatea să avem relaţii cu un stat care a utilizat gaze toxice de luptă, dar până atunci poziţia mea este de prudenţă", a spus Băsescu, explicând că în Siria trăiesc aproape 10.000 de cetăţeni români care nu au fost victime ale conflictului civil din această ţară. "Speranţa noastră este că în Siria nu s-a produs un atac chimic", a mai spus el.

Clarice Dinu este editor al ziarului Gândul

 


 

 

59 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 Marian 27.08.2013 17:31

La confluenta imperiilor. Istoria nu dezminte "soarta" acestui popor aflat, a cata oara, in postura de a-si definii pozitia fata de aliatii sai. Presedintele spera sa nu fi fost un atac chimic, rusii afirma ca este o manipulare, americanii zic ca este o certitudine, grea decizie politica are de luat Romania.

 
#2 1/7.400.000 27.08.2013 17:41

basescu a spus ceea ce trebuia spus.
as vrea sa cred ca oricare ar fi fost presedintele romaniei, ar fi spus acelas lucru.
romania este ue, romania este nato.
daca nu este acolo, atunci este alaturi de rusia, kazahstan, siria si iran.

 
#3 Mitică de la berărie 27.08.2013 17:47

Pârțan: ”Poziția noastră e de prudență .. mai ales când vedem dublu..”

 
#4 xft 27.08.2013 17:59

Partan Vode este voda si inca nu a fost mazilit de Inalta Poarta, deci linge talpi si plateste peshchesuri.

 
#5 xft 27.08.2013 18:01

@xft
Iar se joacă unii pe aici.

 
#6 fres 27.08.2013 18:03

el este sluga ,nu poate sa aiba o parere caci e vandut satanei ce spune ea aia face.

 
#7 hi,hi 27.08.2013 18:08

Nu l-a intrebat nimeni nimic, dar isi da cu parerea.

 
#8 LUA 27.08.2013 18:09

Ca intotdeauna,alesii romanilor se grabesc sa -si declare slugarnicia inainte de a fi intrebati. La fel nastase,iliescu, constantinescu.
Presedintele trebuie sa-si consulte popoul inainte, nu sa decida discretionar ce vrea el.
Nici cu rusii, nici cu americanii, ci demni si intelepti! NEUTRI!Cel putin rabdare la declaratii, nu graba ca fata mare la maritat!

 
#9 stai ca te prind 27.08.2013 18:13

Cum tine asta mainile ! Parca vrea s-o apuce pe Udrea de rotunjimi .Apropo daca vrea la razboi sa mearga el nu sa trimita carne de tun ca nu-i razboiul nostru acolo in Siria.

 
#10 jas 27.08.2013 18:17

asa o prinde pe udrea de nuri dupa n-spe pahare matelotul.

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
Reacţie fermă a lui Ion Ţirac: "Trebuie interzise!" Afaceristul român cere intervenţia autorităţilor pentru a stopa un flagel