no author
Mihai SCHIAU
37158 vizualizări 19 mai 2011

Arată ca Beverly Hills: un cartier select, plin de conace sclipitoare, care ar putea fi căminele unor actori sau designeri celebri, care conduc bolizi Porsche, scrie The Sun. Dar, de fapt, este orăşelul Ţăndărei, iar vilele sunt locuite de "gangsterii din România", care le-au construit cu banii furaţi din Marea Britanie.

Poliţia metropolitană britanică spune că treizeci de "mafioţi", mulţi dintre ei înrudiţi, au ridicat peste o sută de vile luxoase în Ţăndărei, multe dintre ele cu cele 800.000 de lire sterline obţinute ilegal în Albion, din ajutoare sociale.

Vilă din Ţăndărei, construită de "gangsteri" cu banii furaţi din Marea Britanie/ sursa foto: The SUN

Autorităţile engleze cred că frauda pentru care opt ţigani români au fost arestaţi reprezintă doar "vârful aisbergului". Iar, după articolul publicat ieri, The Sun a făcut o vizită în Ţăndărei, oraşul ialomiţean de unde provin ţiganii şi care este situat la 144 de kilometri est de Bucureşti.

"Am văzut că strada principală din oraş s-a transformat într-un strălucitor Bulevard al Beneficiilor", notează, cu umor, tabloidul britanic.

O altă locuinţă din oraşul ialomiţean, în deplin contrast cu vilele

Astfel, pe strada Bucureşti au apărut zeci de vile în stil american, puternic colorate, care valorează minimum 570.000 de euro fiecare, estimează The Sun. Iar multe altele sunt încă în construcţie. Toate acestea contrastează "în mod bizar" cu "barăcile dărăpănate ale ţăranilor din localitate, găsite mai în josul străzii", notează publicaţia.

Un bărbat "cu dinţi de aur": "Dacă îmi pozaţi casa, veţi muri"

Vizita britanicilor nu a trecut neobservată. Aceştia povestesc că s-au întâlnit cu "un bărbat corpolent, cu dinţi de aur", care conducea un Vauxhall cu volanul pe dreapta, înmatriculat în Marea Britanie. "Dacă îmi pozaţi casa, intru în maşina voastră. Veţi muri", ar fi spus bărbatul.

BMW din Ţăndărei, cu volanul pe dreapta şi plăcuţe din Marea Britanie

De fapt, maşinile cu plăcuţe de înmatriculare britanice sunt la ordinea zilei în Ţăndărei, notează sursa.

Ieri, casa cu trei nivele a Claudiei Radu (care a primit o condamnare de şase luni pentru folosirea de acte false) era finisată de muncitorii angajaţi de familia femeii. Vila este echipată cu balcoane, terase şi un gazon bine îngrijit. În faţa gardului, erau parcate un VW Passat şi un BMW X5.

The Sun a descoperit că, pe lângă beneficiile obţinute ilegal din partea statului britanic, femeia primea ajutoare şi din partea statului român. În faţa autorităţilor noastre, Claudia Radu a susţinut că locuieşte într-o casă dărăpănată, la marginea unui drum neasfaltat. Astfel, ea a obţinut o finanţare de 375 de lei pe lună din partea românilor.

Casa uneia dintre femeile care au fraudat bugetul Marii Britanii

Inspector-şef britanic: "Vom încerca să punem sechestru pe cele 100 de vile"

Un alt român arestat în Marea Britanie are o vilă "cu ţiglă olandeză şi frontoane (n.r. element arhitectonic situat deasupra intrării unei clădiri). Şi liderul bandei, Teiuş Dumitru, are un conac în Ţăndărei, deşi el oficial trăieşte în oraşul Nottingham, din Marea Britanie.

Una dintre casele pe care s-ar putea pune sechestru

Poliţia britanică spune că fraude precum ale românilor prejudiciază statul britanic cu 1,13 miliarde de euro anual. Dar inspectorul-şef Colin Carswell, şeful operaţiunii care i-a prins pe ţiganii români, spune că speră să recupereze o parte din bani. "Credem că minimum 100 de case au fost construite de această bandă. Acum, vom încerca să punem sechestru pe aceste proprietăţi", a explicat Carswell, pentru The Sun. "Totuşi, acest lucru ar putea dura ani de zile şi va depinde de legile din România şi cooperarea poliţiştilor români. Până acum, au fost excelenţi", a conchis inspectorul.

Citește și: