Versiunea Beta

Bush, primit la Kiev cu cântece sovietice

Bush, primit la Kiev cu cântece sovietice

Mii de ucraineni au protestat împotriva NATO

Preşedintele american George W. Bush şi-a început, ieri, turneul european cu o oprire în Ucraina. Aici, era aşteptat ieri de un comitet de primire nu tocmai „călduros” – sute de reprezentanţi ai partidelor de opoziţie: Partidul Regiunilor (al lui Viktor Ianukovici) Partidul Comunist, dar şi socialişti. Aceştia erau înarmaţi cu pancarte pe care se putea citi „Yankee, go home!”, dar şi cu megafoane prin care difuzau cântece din perioada sovietică. Bush urma să ajungă ieri seară la Kiev, pentru discuţii la nivel înalt cu preşedintele Viktor Iuşcenko pe marginea  candidaturii aces­tei ţări la NATO.

Statele Unite susţin cu tărie invitarea celor două foste state sovietice, în vreme ce câteva alte state membre NATO „cu greutate”, printre care Germania şi Franţa, şi-au exprimat împotrivirea, pe motiv că nu trebuie supărată prea tare Rusia cu o extindere spre est a Alianţei. În plus, nici populaţia ucraineană nu-şi doreşte covârşitor integrarea în NATO, sondajele arătând frecvent că peste 60% dintre ucraineni resping aderarea la Alianţă. Cu toate acestea, elita politică de la Kiev insistă asupra avantajelor economice, accentuând în acelaşi timp că Rusia nu are de ce să se teamă. Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat de curând că va îndrepta rachetele nucleare spre Ucraina, dacă această ţară se va alătura NATO. Iuşcenko a replicat, subliniind că în această eventualitate, NATO nu ar putea detaşa trupe în Ucraina, deoarece ar contrazice Constituţia ţării.

În aceste condiţii, vizita lui Bush la Kiev are simplul rol de a „transmite un semnal”, după cum singur a mărturisit, şi nu de a ajunge la vreo decizie importantă. „Ştiu sigur că unul dintre semnalele pe care va trebui să le trimitem, este că există o cale clară înainte pentru Ucraina şi Georgia”, a spus Bush, subliniind că decizia de a înmâna invitaţia la Planul de Acţiune nu se va lua în timpul vizitei sale la Kiev, ci la Bucureşti.

Aproximativ 4.000 de poliţişti vor asigura securitatea liderului american la Kiev, 1.000 dintre aceştia fiind desfăşuraţi de-a lungul autostrăzii de 30 de kilometri care leagă capitala de aeroportul Boryspil. (A.I.)


 

 

51 Comentarii [+] Adauga un comentariu

#1 gandul.info 31.03.2008 21:44

Preşedintele american George W. Bush şi-a început, ieri, turneul european cu o oprire în Ucraina. Aici, era aşteptat ieri de un comitet de primire nu tocmai „călduros” – sute de reprezentanţi ai partidelor de opoziţie: Partidul Regiunilor (al lui Viktor Ianukovici) Partidul Comunist, dar şi socialişti.

 
#2 Iuliana. 31.03.2008 21:44

mai bine era primit cu ropote de mitraliera.

 
#3 leon 31.03.2008 22:29

daca popilatia ucrainei nu vrea sa adere la nato, daca totusi ar adera, ucraina ar fi un cal troian al rusiei, in interiorul aliantei .la noi populatia si-a dorit cu ardoare acest lucru.la ei insa....se simt mai mult atasati valorilor rusesti decat celor occidentale.

 
#4 Iuliana. 1.04.2008 03:13

Si morti de frig, si cu banii luati

 
#5 Tiraspol Times 1.04.2008 03:13

cei mai multi isi platesc darile la intretinere de cum se afiseaza listele, chiar daca abia le mai raman bani pentru mancare. cu toate acestea, oamenii sunt nevoiti acum sa tremure in case, din cauza catorva vecini restantieri. de doua zile, de cand radet a oprit furnizarea caldurii in blocul b2 din aleea pantelimon din sectorul 2 al capitalei, temperatura din case nu depaseste 12 grade c.

 
#6 radio tel aviv 1.04.2008 03:14

'sunt oameni batrani, avem copii mici si unii sunt bolnavi, iar acum trebuie sa ii tinem in frig. noi ne platim intretinerea, dar sunt unii care au datorii de zeci de mii de lei si radet a oprit in tot blocul robinetele la apa calda si la caldura', ne-a spus gheorghita neagu (55 de ani), o locatara a blocului b2 din cartierul pantelimon.

 
#7 channel10 1.04.2008 03:14

femeia spune ca a fost nevoita sa scoata din dulap cele mai groase pulovere si paturi, ca sa nu se imbolnaveasca, si sta in casa cu caciula pe cap, pentru ca temperatura nu depaseste 12 grade c. locatarii de aici se gandesc cu groaza la zilele care urmeaza din cauza ninsorilor si a temperaturilor mult sub 0 grade c

 
#8 Iuliana. 1.04.2008 03:14

vecinii spun ca locatarii rau-platnici o tin tot intr-un chef si nu au nici un gand sa-si plateasca datoriile. 'unii au si cate 17.000 de lei de plata si nimeni nu le zice nimic. din noiembrie, administratia blocului nu a mai dat nici un ban la radet. avem de plata 78.000 de lei', ne-a spus marin vasile (53 de ani), un locatar al blocului.

 
#9 Tiraspol Times 1.04.2008 03:15

conform contractului aprobat de guvern, pe care fiecare asociatie de proprietari il semneaza cu radet, in cazul in care nu este achitata factura de incalzire sau apa calda in cel mult 35 de zile, regia are dreptul sa intrerupa furnizarea agentului termic cu un preaviz de 10 zile. de asemenea, reinceperea alimentarii cu apa calda si caldura a asociatiilor de proprietari se poate face doar dupa ce incep sa fie achitate facturile restante, in caz contrar, dupa 30 de zile de la oprirea caldurii, regia avand dreptul sa rezilieze unilateral contractul.

 
#10 radio tel aviv 1.04.2008 03:15

daca in capitala regia de termoficare lasa locatarii in frig fara prea multe discutii, in tara situatia este diferita. in majoritatea judetelor oamenii primesc in continuare caldura, desi datoriile catre radet cresc. printre orasele in care regia a decis sa intrerupa furnizarea caldurii se numara craiova, judetul dolj, unde s-au luat masuri deja. furnizarea agentului termic a fost sistata la doua blocuri, dar numai dupa ce datoriile acestora au ajuns la 1.000.000 de lei.

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
O judecătoare din România s-a ”trezit” cu 10.000 de euro în poşetă. Este incredibil cum a încercat să se justifice în faţa procurorilor