Mihai Draghici - Mediafax
530 vizualizări 3 oct 2017

Zeci de mii de oameni pasionaţi de arme sunt aşteptaţi în Las Vegas în ianuarie, la expoziţia anuală de arme şi muniţie, care va avea loc la doar cinci kilometri de zona în care Stephen Paddock, un bărbat de 64 de ani, a ucis 59 de persoane şi a rănit alte peste 500, în cel mai grav atac armat din istoria modernă a Statelor Unite.

Asupra criminalului şi în casa acestuia au fost găsite zeci de arme automate. Masacrul a relansat dezbaterile privind accesul cetăţenilor americani la arme de foc.

În pofida situaţiei, organizatorii Târgului de arme "SHOT" au confirmat că evenimentul se va desfăşura în Centrul expoziţional Sands din Las Vegas pe 23 ianuarie. La expoziţie vor fi prezentate arme de foc şi muniţie în valoare de 6,5 milioane de dolari. Sunt aşteptaţi 65.000 de clienţi din SUA şi din alte ţări.

"Gândurile şi rugăciunile noastre sunt pentru familiile persoanelor ucise sau rănite în atacul criminal din Las Vegas", au anunţat organizatorii, potrivit publicaţiilor The Washington Examiner şi Daily Mail, precizând că târgul de arme va avea loc la data programată. La târgul de armament vor fi luate măsuri de securitate speciale, promit organizatorii.

Citește și: