no author
Cătălina Mănoiu
294 vizualizări 19 mai 2017

Donald Trump a declarat la începutul unei întâlnirii cu preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, că este “foarte aproape de alegerea” unui nou director al FBI.

Întrebat dacă Joe Lieberman este unul dintre candidaţii principali, Trump a confirmat.

Joe Lieberman a fost intervievat, miercuri, pentru postul de director al FBI de preşedintele Donald Trump, iar joi numele său a fost vehiculat pe surse de CNN şi Politico.

În anul 2000, Joe Lieberman a fost nominalizat pentru funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Reamintim că James Comey a fost demis săptămâna trecută din funcţia de director al Biroului Federal de Investigaţii (FBI).

Solicitarea lui Donald Trump este cea mai clară dovadă că preşedintele a încercat să influenţeze direct Departamentul Justiţiei şi investigaţia FBI privind presupusele contacte ale apropiaţilor săi cu Rusia, constată cotidianul The New York Times.

"Acest lucru se numeşte clar: obstrucţionarea justiţiei", confirmă analistul CNN pe teme juridice, Jeffrey Toobin.

Casa Albă a negat versiunea prezentată în documentul atribuit lui James Comey.

"Chiar dacă preşedintele a transmis în mod repetat că generalul Flynn este un om decent care a slujit şi a protejat naţiunea noastră, nu i-a cerut domnului Comey şi nimănui altcuiva să oprească vreo investigaţie, inclusiv pe cea în cazul generalului Flynn. Preşedintele are cea mai înaltă formă de respect pentru agenţiile de aplicare a legii şi pentru toate investigaţiile. Aceasta nu este o prezentare adevărată a conversaţiei între preşedinte şi domnul Comey", a transmis Preşedinţia SUA.

Donald Trump l-a destituit pe James Comey deoarece ar fi gestionat în mod inadecvat investigaţia în cazul serverului de e-mail privat utilizat de Hillary Clinton, însă demiterea intervine în contextul anchetei privind ingerinţele Rusiei în campania electorală. Potrivit unor oficiali de la Departamentul Justiţiei, James Comey a fost destituit pentru că ar fi încălcat principii şi proceduri judiciare dezvăluind public detalii despre investigaţia care o viza pe Hillary Clinton.

Michael Flynn, fost consultant electoral al lui Donald Trump şi ulterior consilier prezidenţial pentru Siguranţă Naţională, a fost demis în februarie după ce ar fi refuzat să îi dezvăluie vicepreşedintelui Mike Pence informaţii despre întâlnirile cu ambasadorul Rusiei în SUA.

Citește și: