Marian Avram
7657 vizualizări 26 sep 2017

Spre exemplu, preţul benzinei a ajuns la aproximativ 8.000 de won, adică la valoarea de şapte dolari pe litru, a precizat oficialul sud-coreean. Oficialul a adăugat că acesta este efectul direct al sancţiunilor impuse de Consiliul de Securitate al ONU, care a reacţionat la repetatele teste balistice şi nucleare ale Phenianului.

În plus, Ministerul de Externe de la Seul a cerut, marţi, Coreei de Nord să renunţe la provocări şi la ameninţări pentru a detensiona criza din Peninsula Coreea, îndemnând Phenianul să vină la masa negocierilor pentru a discuta despre denuclearizarea regiunii.

”Coreea de Nord ar trebui să realizeze că doar provocările sale nucleare şi cuvintele ameninţătoare amplifică tensiunile din Peninsula Coreea. Ar trebui să vină cât mai curând posibil pentru a discuta denuclearizarea”, a afirmat Noh Kyu-duk, purtătorul de cuvânt al Ministerului sud-coreean de Externe.

Tensiunile au rămas la cote ridicate în Peninsula Coreea, mai ales după ce Washingtonul şi Phenianul au lansat ameninţări reciproce.

”Coreea de Sud şi Statele Unite împărtăşesc obiectivul denuclearizării complete a Coreei de Nord într-o manieră paşnică. SUA au afirmat în repetate rânduri că diplomaţia trebuie să fie abordarea principală în rezolvarea crizei”, a adăugat Noh Kyu-duk.

Citește și: