Maria Bîrnaure
Maria Bîrnaure
803 vizualizări 21 apr 2017

Rezultatele au fost făcute publice de cei de la Gallup după ce au chestionat, în perioada 20 ianuarie - 19 aprilie, un eşantion de 45.000 de adulţi. 

Donald Trump a rămas, după trei luni de mandat, cu doar 41% rată de încredere acordată de cetăţenii SUA, atingând un minim istoric din 1953 încoace, de când Gallup a început să realizeze acest fel de sondaje. Toţi ceilalţi preşedinţi americani au păstrat o rată de încredere de peste 50% chiar şi după 10 luni de mandat. 

Cel mai înalt nivel la care s-a situat Donald Trump de la numirea în funcţie până în prezent a fost de 46%, rata cu care a preluat mandatul, însă a coborât sub nivelul actual atunci când a eşuat în încercarea de a distruge sistemul de asigurări de sănătate Obamacare, aceasta fiind una dintre principalele promisiuni făcute în campania electorală. 

Doar fostul preşedinte Bill Clinton s-a mai confruntat cu o asemenea situaţie în primele luni de mandat, însă cifrele sale nu au fost atât de scăzute. 

În ciuda rezultatului general, Trump se bucură încă de încrederea a 87% dintre votanţii care se identifică drept republicani. Nu acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul cetăţenilor care nu se declară susţinători ai vreunuia dintre cele două principale partide, doar 37% dintre aceştia fiind mulţumiţi de ceea ce a făcut Donald Trump în primele sale luni la Casa Albă. Acesta este un alt minim istoric. 

Aruncând o privire asupra modului în care Donald Trump şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, vedem că ideea de interzicere a accesului musulmanilor în SUA a fost întâmpinată cu proteste masive pe aproape toate aeroporturile americane, fapt care i-a forţat pe judecători să pună acest ordin în „aşteptare”. De asemenea, o altă înfrângere politică a lui Trump a fost eşecul în ceea ce priveşte distrugerea sistemului de asigurări de sănătate Obamacare. 

 

 

Citește și: