Mihai Draghici - Mediafax
778 vizualizări 4 oct 2017

Trei oficiali politici citaţi de NBC News au declarat că, în luna iulie, după o întrevedere desfăşurată la Pentagon la care au fost prezenţi şi membri ai echipei prezidenţiale pentru Siguranţa naţională, Rex Tillerson a vrut să demisioneze şi l-a catalogat pe Donald Trump drept "imbecil", pe fondul unei serii de disensiuni privind chestiuni de politică externă.

Imediat după dezvăluirea informaţiilor, Rex Tillerson a transmis miercuri seară printr-un comunicat că nu a intenţionat deloc să demisioneze.

În contextul în care presa a relatat că vicepreşedintele SUA, Mike Pence, i-a oferit lui Rex Tillerson sfaturi pentru a depăşi disputele cu Donald Trump, şeful diplomaţiei de la Washington a explicat: "Vicepreşedintele nu a fost nevoit deloc să mă convingă să rămân secretar de Stat, deoarece nu m-am gândit niciodată să mă retrag din funcţie".

Însă Tillerson nu a vrut să facă nicio referire la informaţiile potrivit cărora l-ar fi numit "imbecil" pe Donald Trump. La insistenţele jurnaliştilor americani, Rex Tillerson a fost nevoit să precizeze: "Nu am de gând să intru în comentarii pe teme mărunte. Nu înţeleg aceste lucruri de la Washington. Eu nu sunt de aici, iar în locurile de unde sunt eu nu discutăm despre chestii absurde şi mărunte de acest fel".

"Rex Tillerson putea la fel de bine să admită că l-a numit pe Donald Trump «imbecil»", comentează cotidianul Washington Post, remarcând că secretarul de Stat a refuzat să nege cu fermitate informaţiile apărute în presă.

Preşedintele SUA, Donald Trump, îşi păstrează încrederea în secretarul de Stat Rex Tillerson, a anunţat miercuri seară Casa Albă, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

"După cum am spus-o de mai multe ori înainte, dacă preşedintele nu are încredere în cineva, acea persoană nu va rămâne în funcţie", a declarat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA.

Sarah Sanders a precizat că Donald Trump nu a discutat miercuri cu Rex Tillerson.

Citește și: