Mihai Draghici - Mediafax
3494 vizualizări 7 apr 2016

"Adversarii occidentali sunt îngrijoraţi în legătură cu unitatea şi solidaritatea naţiunii ruse, de aceea încearcă să ne destabilizeze, pentru a deveni mai obedienţi", a declarat Vladimir Putin.

"Mi-au găsit cunoştinţele şi prietenii şi s-au legat de ceva", a adăugat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin este una din principalele ţinte ale scandalului "Dosarele Panama", deşi nu este implicat deloc în acest caz, reacţionase luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, avertizând că este vorba de o campanie contra Rusiei şi de un nou nivel al "putinofobiei".

"Este evident că escrocheriile informaţionale au atins noi niveluri în cadrul putinofobiei, fiind practic imposibil să se vorbească de bine despre Rusia, despre activităţile Rusiei sau despre vreun succes al Rusiei. Se vorbeşte urât, se spun lucruri rele din abundenţă", a spus Dmitri Peskov.

Publicaţia germană Süddeutsche Zeitung (SZ) a primit, în urmă cu mai mult de un an, de la o sursă secretă, documente interne aparţinând Mossack Fonseca, o firmă de avocatură specializată în operaţiuni financiare offshore. Printre personalităţile vizate de aceste dezvăluiri se numără apropiaţi ai lui Vladimir Putin.

Citește și: