Andrei Luca POPESCU
Andrei Luca POPESCU
935 vizualizări 17 mar 2013

Papa Francisc ţine prima sa slujbă la Vatican, Angelus, de la fereastra apartamentului papal care dă în Piaţa Sfântul Petru, unde s-au adunat zeci de mii de oameni pentru a asculta. Duminică dimineaţă, Papa a oficiat o mesă în cadru restrâns, la Biserica Sfânta Ana, pentru câteva sute de rezidenţi ai Vaticanului, în calitate de simplu preot.

Papa Francisc I a făcut un gest rar pentru un lider al Bisericii Catolice. Dimineaţă, el a ieşit la poarta bisericii Sfânta Ana, unde i-a întâmpinat pe credincioşi, strângându-le mâinile, dându-le binecuvântări şi chiar pupându-se pe obraji cu mulţi dintre ei.

La mesa de dimineaţă, Papa a amintit povestea biblică a mulţimii care a vrut să lapideze o femeie care păcătuise prin adulter. Isus le-a spus oamenilor "cel fără de păcat dintre voi să arunce primul piatra".

"Cred că şi noi suntem uneori ca acei oameni, care pe de o parte vor să îl asculte pe Isus, dar pe cealaltă parte ne place să aruncăm cu pietre în ceilalţi şi să îi condamnăm. Mesajul lui Isus este acesta: milă. Spun cu toată umilinţa că acesta este cel mai puternic mesaj al Domnului: mila", a spus Papa Francisc, la slujba de dimineaţă.

Citește și: