Andrei Ionascu
Mediafax
1661 vizualizări 5 oct 2017

"Nu mi-a trecut niciodată în minte că plănuia astfel de violenţe împotriva cuiva. L-am iubit şi am sperat la un viitor liniştit alături de el. Voi colabora pe deplin cu ancheta. Tot ce pot face pentru a uşura suferinţa şi a ajuta în orice fel, voi face. Vă rog să respectaţi intimitatea mea şi a familiei mele", a precizat Marilou Danley, prin intermediul unui comunicat citit de către avocatul acesteia.

Marilou Danley, în vârstă de 62 de ani, a mai transmis că Stephen Paddock "nu mi-a spus niciodată nimic sau nu a avut nicio acţiune" pe care să o interpreteze ca un semnal de avertizare pentru atacul ce a urmat, declarându-se şocată de "actele de violenţă inexplicabile şi oribile" pe care prietenul ei le-a comis.

Prietena autorului atacului armat din Las Vegas a revenit în SUA în cursul zilei de marţi, după o călătorie în Filipine, şi a fost interogată de FBI, care încearcă să afle motivele din spatele crimelor comise de către Stephen Paddock.

Marilou Danley a mai precizat că Stephen Paddock a surprins-o cu un "bilet ieftin" de avion şi a invitat-o să-şi viziteze familia. Ulterior, bărbatul i-a trimis 100.000 de dolari pentru a cumpăra o casă.

"Am fost recunoscătoare, dar sincer eram îngrijorată că era o cale prin care să se despartă de mine", a spus Danley.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a transmis că Stephen Paddock, bărbatul în vârstă de 64 de ani care a ucis cel puţin 59 de persoane şi a rănit alte 527 la un concert din Las Vegas, avea numele de gherilă Abu Abdul Bar Al-Amrekini şi se convertise la islam acum câteva luni. În schimb, FBI a anunţat că incidentul nu are un caracter terorist.

Citește și: