Olimpia Nicolae
Cristina ANDREI
1593 vizualizări 4 oct 2017

Marilou Danley, partenera atacatorului care a ucis 58 de oameni la un festival de muzică din Las Vegas, s-a întors în SUA şi a fost prinsă de autorităţile americane. Danley se afla în FIlipine atunci când Stephen Paddock a deschis focul la Mandalay Bay, rănind sute de oameni. Poliţiştii spun că Paddock a folosit detalii de identificare ale lui Marilou Danley la hotelul şi cazinoul din Las Vegas, fapt care a condus autorităţile în direcţia sa. De atunci au început să apară tot mai multe detalii referitoare la trecutul femeii. 

Şeriful Joseph Lombardo a transmis că Danley, în vârstă de 62 de ani, rămâne „o persoană de interes" pentru anchetă. Mai mult, NBC a relatat că Paddock a virat suma de 100.000 de dolari către Filipine în săptămâna dinaintea atacului. O cunoştinţă de-a femeii, care a dorit să-i fie păstrat anonimatul, contactată de Reno Gazette-Journal a spus că aceasta „nu a avut nimic de a face cu acest psihopat. Biata femeie se afla în Filipine să-şi viziteze familia". Danley este cetăţean australian şi încă mai are rude în ţară, a transmis ministrul australian de Externe, Julie Bishop. 

Pe pagina sa personală de Facebook Marilou Danley s-a descris ca fiind „o mamă şi o bunică mândră, care îşi trăieşte viaţa din plin", profilul fiind, însă, dezactivat, potrivit Daily Mail. O pagină de LinkedIn conectată cu cea de Facebook arată că aceasta a făcut parte din rândurile personalului profesionist de cazino din 2010 până în 2013. 

Danley a fost căsătorită timp de 25 de ani, apoi a intentat divorţ în 2015. Susan Page, o vecină a femeii, a spus despre ea şi Paddock că aceştia erau „oameni ascunşi" şi că nu-i vedea niciodată prin preajmă.

Anchetatorii investighează istoria personală şi financiară a lui Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, ce a atacat armat la un festival de muzică din Las Vegas, omorând 59 de persoane şi rănind alte 527.

Un oficial federal a transmis că Paddock trimisese mii de dolari în Filipine şi FBI-ul verifică amănunţit această tranzacţie.

Anchetatorii au mai precizat anterior că au găsit 23 de arme în camera de hotel a atacatorului şi un dispozitiv numit "stock bump", care permite accelerarea descărcării muniţiei prin transformarea unei arme semiautomate într-una complet automată.

Motivul acţiunii lui Stephen Paddock rămâne necunoscut pentru investigatori.

Citește și: