2045 vizualizări 29 mar 2012

Mai mulţi localnici s-au adunat în faţa închisorii din provincia italiană Viterbo unde au fost aduşi românii care l-au agresat pe profesorul universitar în vârstă de 81 de ani, cerând plecarea românilor din Italia, informează site-ul ViterboOggi.eu.

Cei patru români care sunt suspectaţi de comiterea agresiunii au fost încarceraţi în penitenciarul Mammagialla din Viterbo, fiind acuzaţi de tâlhărie, sechestrare de persoane şi tentativă de crimă.

În faţa închisorii s-au adunat numeroşi localnici înfricoşaţi de astfel de agresiuni şi furioşi pe români. "Ticăloşilor, mergeţi în ţara voastră", au strigat localnicii revoltaţi.Profesorul Ausonio Zappa, în vârstă de 81 de ani, fondatorul Noii Academii de Arte Frumoase din Milano, a fost agresat miercuri, de patru tineri români, în locuinţa sa din Belcolle, la nord de Roma. În urma agresiunii, profesorul a suferit traume faciale şi contuzii multiple, fiind internat la secţia de terapie intensivă a spitalului din Belcolle. Conform surselor citate de site-ul ViterboNews24.it, profesorul agresat este în comă ireversibilă.

Fiul academicianului, Gianluca Zuppa, a declarat că este posibil ca agresorii să fi căutat medaliile de aur cu care profesorul a fost distins pentru activităţile sale academice.Ausonio Zappa, în vârstă de 81 de ani, este cea mai recentă victimă a unei serii de jafuri violente care au îngrozit Italia în ultimele luni. Profesorul universitar, fondatorul Academiei "Lorenzo da Viterbo" şi al Noii Academii de Arte Frumoase din Milano, era singur în casă când, în jurul orei 2.00, a fost surprins de doi hoţi care au pătruns în vilă. Alţi doi complici îi aşteptau pe aceştia în exteriorul casei. În momentul în care i-a văzut pe cei doi indivizi, profesorul a încercat să declanşeze butonul de alarmă conectat la sistemul unei companii private de securitate, dar a fost atacat cu o bară metalică, rămânând întins pe podea într-o baltă de sânge.

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului Il Tempo, suspecţii sunt patru români, cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani. Ei au fost reţinuţi în scurt timp de carabinieri.


 

Citește și: