no author
Ioana Bojan
144 vizualizări 27 nov 2011

Premierul rus, Vladimir Putin, desemnat duminică de partidul de Guvernământ, Rusia Unită, drept candidat la prezidenţialele din 2012, a avertizat ţările străine să nu se amestece în alegerile ruse, cu o săptămână înaintea scrutinului legislativ, relatează AFP.

Putin a declarat, în cadrul unui congres la Moscova al partidului său, că ţări străine plătesc ONG-uri în Rusia "pentru a influenţa cursul campaniei electorale din ţară". El a apreciat că este vorba despre o "muncă inutilă, bani aruncaţi pe fereastră".

"Ar fi de preferat să folosească aceşti bani pentru a plăti deficitul ţărilor lor şi să înceteze să mai cheltuie banii pentru politici externe costisitoare şi ineficiente", a adăugat el, într-o aparentă referire la ţări europene şi la SUA.

"Toţi partenerii noştri străini trebuie să înţeleagă că Rusia este o ţară democratică, un partener de încredere, un partener previzibil, cu care se poate şi trebuie să se ajungă la un acord", a subliniat Putin.

Organziaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a indicat în octombrie că a fost invitată oficial să monitorizeze alegerile legislative din Rusia de la 4 decembrie, dar a subliniat că numărul observatorilor săi a fost limitat de Moscova.

Citește și: