no author
Mircea Olteanu
29749 vizualizări 19 apr 2017

Marina americană a comunicat pe data de 8 aprilie că grupul naval al portavionului USS Carl Vinson se va îndrepta spre Peninsulei Coreea în contextul tensiunilor militare cu Phenianul.

Preşedintele Trump a anunţat săptămâna trecută că a trimis o "armadă" în regiune.

Însă Comandamentul SUA din zona Pacific a anunţat, marţi, că grupul naval, după părăsirea portului Singapore pe data de 8 aprilie, s-a îndreptat spre nord-vestul Australiei, unde a participat la un exerciţiu militar programat anterior, însă a fost anulată vizita în portul australian Perth.

Grupul naval "se îndreaptă acum spre Pacificul de Vest, în conformitate cu ordinele primite", au precizat autorităţile militare americane.

Nu este clar dacă întârzierea portavionului se datorează unei operaţiuni de înşelare a inamicului, posibil cu scopul de a speria regimul nord-coreean, ori a fost vorba de o schimbare de planuri, sau pur şi simplu o problemă de comunicare, a explicat Stephen Evans, corespondentul BBC pentru Coreea.

Miercuri, vicepreşedintele american Mike Pence a declarat că regimul stalinist de la Phenian reprezintă "cele mai periculosă şi urgentă ameninţare la adresa păcii şi securităţii" în regiunea Asia-Pacific.

Citește și: