31 vizualizări 8 mar 2011

Autorităţile din Milano au iniţiat un plan care prevede acordarea sumei de 15.000 de euro fiecărei familii de romi care acceptă repatrierea în România, în cadrul măsurilor pentru închiderea taberei de romi Triboniano, scrie ziarul La Repubblica în ediţia electronică.

Potrivit autorităţilor milaneze, 40 de familii de romi - între 150 şi 200 de persoane - au acceptat deja să participe la proiectul gestionat de organizaţia neguvernamentală AVSI.

Proiectul este finanţat din fondul în valoare de 13 milioane de euro oferit de Ministerul italian de Interne pentru gestionarea problemei romilor din Italia.

"Cu 10.000 - 15.000 de euro de familie, le oferim o alternativă validă acestor persoane", explică Alberto Piatti, secretarul general al organizaţiei AVSI.

"Familiile care acceptă participarea la acest proiect vor primi 1.500 de euro pentru drumul spre România, o indemnizaţie de 200 de euro pe lună pentru un an sau doi, o subvenţie pentru inserţia profesională în România şi un fond pentru construirea sau restaurarea locuinţei în România", precizează Piatti.

Mihai Draghici, Mediafax

Citește și: