Cristina ANDREI
Cristina ANDREI
455 vizualizări 28 aug 2017

Decizia a fost luată de Consiliul de Administraţie al Uber duminică seara, a declarat o sursă citată de BBC, însă deocamdată nu a fost făcut şi anunţul oficial. Khosrowshahi ar urma să-l înlocuiască la conducerea gigantului pe Travis Kalanick, care a demisionat în luna iunie din cauza presiunilor acţionarilor, în contextul în care şi acum Uber luptă pentru a-şi salva reputaţia şifonată după o serie de scandaluri. 

Pentru această funcţie au fost luate în calcul mai multe nume, printre care şi şefa Hewlett Packard, Meg Withman, dar şi preşedintele General Electric, Jeff Immelt, acesta din urmă excluzându-se din calcule în acest weekend şi lăsând astfel să se speculeze că Withman ar putea prelua Uber, chiar dacă aceasta declarase în mai multe rânduri că nu este interesată de această funcţie. 

Demisia fostului şef al Uber a venit după mai multe luni de turbulenţe la firmă, inclusiv o serie de controverse referitoare la agresiuni sexuale, cultura sexistă şi plecarea unor importanţi directori din companie. În această perioadă Consiliul de Administraţie al Uber a avut întrevederi zilnice, timp în care a încercat să decidă cine este cea mai bună persoană pentru a prelua compania şi a o duce mai departe. 

Un purtător de cuvânt al Uber a refuzat să confirme această numire şi nu a făcut niciun comentariu referitor la persoana lui Khosrowshahi, cel care a fost şeful companiei de turism online Expedia din 2005. 

 

Citește și: