1885 vizualizări 28 mar 2017

Anul trecut, Mark Cuban s-a implicat activ în campania candidatei democrate Hillary Clinton, însă aceasta a fost învinsă până la urmă în cursa pentru Casa Albă de Donald Trump. ”Am discutat despre cât de mare ar fi ameninţarea unui Trump ajuns la putere (...) Am încercat să ne dăm seama cât de important este ca eu să mă implic şi cât de mult aş fi regretat dacă aş fi ales să stau deoparte”, a explicat de curând Mark Cuban.

Înainte de alegerile din 2016, Cuban s-a ferit de viaţa politică, dar în ultimul timp el a început să vorbească deschis despre posibilitatea de a candida în 2020, scrie Business Magazin.

Cuban s-a născut în 1958 în Pittsburgh, Pennsylvania, în cadrul unei familii de evrei. Bunicul său din partea tatălui şi-a schimbat numele de familie din Chabenisky în Cuban după ce a emigrat din Rusia; bunicii din partea mamei erau de origine română. Prima experienţă de business a avut-o la 12 ani, când a vândut saci de gunoi pentru a-şi cumpăra o pereche de adidaşi pentru baschet. Mark Cuban a urmat cursurile Universităţii din Pittsburgh, unde a devenit membru al frăţiei Pi Lambda Phi; a avut de-a lungul facultăţii mai multe slujbe, cum ar fi barman, instructor de dansuri disco sau organizator de petreceri. S-a transferat apoi la Universitatea din Indiana, de unde a obţinut în 1981 o diplomă în administrarea afacerilor. În 1982, Mark Cuban s-a mutat în Dallas, Texas, unde a obţinut un post ca agent de vânzări pentru una din primele companii implicate în comercializarea calculatoarelor, Your Business Software(YBS). A fost concediat după câteva luni şi a decis să pornească propriul său business, MicroSolutions, luând alături de el o parte dintre clienţii YBS. A vândut compania 7 ani mai târziu, în 1990, pentru 6 milioane de dolari.

Acum, la 58 de ani, Mark Cuban este un prosper om de afaceri, deţinând, printre altele, clubul de fotbal american Dallas Mavericks.

Citește și: