2554 vizualizări 21 apr 2017

Procurorii au precizat că suspectul, Serghei W., a fost arestat vineri dimineaţă în regiunea Tuebingen, scrie presa internaţională. Se pare că bărbatul ar fi acţionat din motive financiare, sperând că valoarea clubului Borussia Dortmund va scădea după atac, scrie presa internaţională.

Jurnaliştii germani mai notează că "în mod evident a fost un plan diabolic" şi se întreabă dacă "jucătorii Borussiei Dortmund ar fi trebuit să moară pentru că infractorii care au mizat la bursă îşi doreau să câştige milioane".

Conform Bild, suspectul a intrat în atenţia oamenilor legii după ce ar fi cumpărat 15.000 de acţiuni, la un preţ de 78.000 de euro, chiar din hotelul echipei, iar reprezentanţii unei bănci au informat poliţia cu privire la această tranzacţie "suspectă".

"Dacă preţul acţiunilor Borussiei Dortmund ar fi scăzut signifiant, Serghei W ar fi putut face un profit uriaş. Conform investigaţiei Poliţiei Federale, ar fi câştigat până la 3,9 milioane de euro.

Preţul ar fi trebuit să cadă dramatic şi exact asta s-ar fi întâmplat în urma unui atac în care membrii echipei ar fi fost răniţi grav sau chiar ucişi", mai notează jurnaliştii germani.

Marţea trecută, autocarul echipei Borussia Dortmund a fost vizat de trei explozii, în urma cărora au fost răniţi jucătorul Marc Bartra şi un poliţist.

Investigatorii au găsit la faţa locului un bilet prin care ISIS revendica atacul, însă s-au îndoit de autenticitatea acestuia.

Săptămâna trecută, fusese reţinut un alt suspect.

 

Citește și: