Versiunea Beta

Un ministru francez descrie circuitul comercial al cărnii de cal, de la un atelier din România, până în magazinele englezeşti

de Iuliana Enache

"Ancheta desfăşurată de serviciile DGCCRF (Direcţia generală pentru concurenţă, consum şi combaterea fraudelor) a permis stabilirea circuitului comercializării cărnii vizate", potrivit unui comunicat citat de cotidianul Oues-tFrance în ediţia electronică.

"Furnizorul uzinei luxemburgheze (a companiei Comigel, furnizorul Findus, n.red.) este grupul francez Poujol", holding de vârf al companiei Spanghero.

Poujol "a achiziţionat carnea congelată de la un trader cipriot, care a subcontractat comanda unui trader situat în Olanda, acesta din urmă aprovizionându-se de la un atelier din România", precizează ministrul.

Benoît Hamon a denunţat această schemă care "dezvăluie înainte de toate o logică financiară care ar fi adus peste 300.000 de euro". El a cerut DGCCRF să discute cu departamentele corespunzătoare din România şi Olanda "pentru a stabili în ce măsură trebuie imputată frauda sau o eroare de gestiune".

 


 

 

1 Comentariu [+] Adauga un comentariu

#1 ionita 10.02.2013 03:16

Bai frantuzilor sunteti si derbedei si prostisi ma explic :1) Atelierul este mecanic ,de reparatii mecanice si nu de taiat boi ,vaci,porci,cai ,asta cu taiatul la atelier se poarta la voi nu la romani.
2) La romani animalele se sacrifica la abator .
3) Invata ministrule ca se deosebeste dupa culoare si dupa miros carnea de cal de cea de vaca sau bou.
4) intreaba-ti specialistul care a aplicat stampila pe ce-a pus-o ?,si vezi cita specialitate are,n-o fi secretara cuiva ,ca la voi se poarta.
5)N-ati bagat seama nici cind a-ti procesat-o ca difera anatomic si ca forma si ca oase vaca de cal ,chiar ca voi lucrati cu capul in traista ,iar acu faceti pe prostii.
6) Dupa cum i-mi dau seama la voi s-a imputit brinza si vreti s-o aruncati la altii,sa va fie rusine nesimtitilor .

 
Vezi toate »

Adauga un comentariu

Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Gândul. Campurile marcate cu rosu nu sunt valide! Comentariul a fost adaugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numarul din imagine:
Versiune mobil | completa
ULTIMA ORĂ
Sunt devastaţi! DNA a aruncat BOMBA: ajung din nou în faţa judecătorilor! De ce sunt acuzaţi acum