Publicat

9

februarie

2013

18:46

1039

vizualizări

Un ministru francez descrie circuitul comercial al cărnii de cal, de la un atelier din România, până în magazinele englezeşti

Un ministru francez descrie circuitul comercial al cărnii de cal, de la un atelier din România, până în magazinele englezeşti

"Ancheta desfăşurată de serviciile DGCCRF (Direcţia generală pentru concurenţă, consum şi combaterea fraudelor) a permis stabilirea circuitului comercializării cărnii vizate", potrivit unui comunicat citat de cotidianul Oues-tFrance în ediţia electronică.

"Furnizorul uzinei luxemburgheze (a companiei Comigel, furnizorul Findus, n.red.) este grupul francez Poujol", holding de vârf al companiei Spanghero.

Poujol "a achiziţionat carnea congelată de la un trader cipriot, care a subcontractat comanda unui trader situat în Olanda, acesta din urmă aprovizionându-se de la un atelier din România", precizează ministrul.

Benoît Hamon a denunţat această schemă care "dezvăluie înainte de toate o logică financiară care ar fi adus peste 300.000 de euro". El a cerut DGCCRF să discute cu departamentele corespunzătoare din România şi Olanda "pentru a stabili în ce măsură trebuie imputată frauda sau o eroare de gestiune".

ULTIMA ORĂ
"Au stat în concubinaj!" Atac EXPLOZIV chiar înainte de alegeri. Replica dată de...

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info