Loredana VOICULESCU
4784 vizualizări 13 apr 2011

Românii care doresc să deguste Tămâioasa Românească produsă laDrăgăşani de guvernatorul Mugur Isărescu şi vor să experimenteze o"bucătărie tehno-emoţională" o pot face, începând de miercuri, şiîn "restaurantul bancherilor". Restaurantul Heritage a fostredeschis, după o investiţie de 500.000 de euro, făcută în ultimeleşapte luni. Cea care se ocupă de administrarea restaurantului esteAna Patriciu, fiica cea mare a omului de afaceri DinuPatriciu, cel mai bogat român, potrivit Forbes România 500de miliardari, având o avere estimată la 2,3 miliarde de euro.

"Nu l-aş numi un restaurantexclusivist. Este pentru toată lumea. De aceea îi şispunem noul Heritage. Este un restaurant care se adreseazăamatorilor de gust", a declarat într-un interviupentru gândul Ana Patriciu,care este şi reprezentanta acţionarilor Heritage.

Între acţionarii restaurantului se numără în prezent holdingulcondus de Dinu Patriciu, cu 30% din acţiuni, Dorin Gherman, fostulpreşedinte al Rompetrol cu 48% din acţiuni, precum şi trei dintreacţionarii iniţiali: Dan Pascariu, Catrinel Gheţea, MarianPopa.

O "experienţă perfectă"

  • "Cei care vor veni aici vor avea experienţa perfectă a gustuluiperfect. Gustul îl asigurăm prin parteneriatul cu Juan Amador, unbucătar de 3 stele Michelin, printre puţinii bucătari cu trei steleMichelin din lume. Atmosfera este dată de noul decor, fiecarecameră are un nou concept", ne-a asigurat Ana Patriciu. Ea aadăugat că bucătarii, chelnerii şi picolii restaurantului au fostşcoliţi în străinătate, timp de aproape două luni. În total,restaurantul are 25 de angajaţi.

"Bucătărie tehno-emoţională"

"Bucătarul o numeşte o bucătărie tehno-emoţională, se bazeazăfoarte mult pe ingrediente şi păstrarea tuturor caracteristiciloringredientelor. Fiecare lucru ce se pune într-un fel de mâncareeste foarte bine gândit. Al doilea ingredient nu poate decât săcrească intensitatea ingredientului de bază", mai spunereprezentanta acţionarilor Heritage.

Fără sărmăluţe

La local vor lipsi preparatele tradiţionale româneşti. "Cred căaceastă parte este bine acoperită în Bucureşti. Noi vrem săpromovăm produsele româneşti, să începem să folosim mai multeingrediente româneşti, dar păstrate în bucătăria pe care o faceJuan Amador", spune Ana Patriciu. Aproximativ 80% dintreingredientele folosite în restaurant sunt aduse dinstrăinătate, în special din Germania şi Franţa. "Vrem săreducem acest nivel, prin creşterea ponderii ingredientelor dinRomânia", adaugă fiica cea mare a omului de afaceri DinuPatriciu.


Spune cu mândrie că bucătăria lui Juan Amador este un mix întrebucătăria franceză, bucătăria spaniolă şi bucătăria germană."Arhitectura farfuriei - este cea care integrează toatesimţurile. Specialităţile lui Juan Amador trebuie<<gustate>> mai întâi vizual şi olfactiv", se arată pewebsite-ul restaurantului.

Vinuri între 100 şi 8.200 lei sticla

Ana Patriciu este de părere că vinul foarte bun nu trebuieneapărat să fie scump. " Depinde cu ce îl serveşti, depindeîn ce moment al meniului îl începi. Nu preţul este cel carecontează. La restaurant avem foarte multe vinuri foartebune şi nu sunt la preţuri mari", mai spune Ana Patriciu.

  • Preţurile vinurilor ce pot fi degustate variază între 100 delei, pentru un vin de Vânju Mare, şi 8.250 de lei, pentru un vinexclusivist din Spania, potrivit meniului restaurantului. "Avemvinuri româneşti, franţuzeşti, germane şi spaniole. Vrem să ne axămmai mult pe vinurile româneşti. Bucătarul nostru şi somelierulurmează să aleagă mai multe vinuri româneşti pe care le vom puteaservi clienţilor restaurantului nostru", conchide Ana Patriciu. Întopul revistei "Forbes" pe 2011, Dinu Patriciu se află pe locul 540între cei mai bogaţi oameni din lume, cu o avere de 2,2 miliarde dedolari. În prezent, Dinu Patriciu are investiţii în domeniulimobiliar, media, energie, bancar şi IT.

Citește și: