8300 vizualizări 3 aug 2017

După scăderea de peste 18% a numărului de clienţi pe cartele preplătite Telekom România avea la finele lunii iunie un număr total de aproximativ 4,8 milioane de clienţi de comunicaţii mobile - revenind astfel la numărul de utilizatori pe care fostul Cosmote în înregistra în urmă cu 9 ani, respectiv la jumătatea anului 2008. La acea dată compania se afla în plină expansiune pe piaţă, baza de clienţi crescând cu câteva sute de mii de clienţi pe lună, în condiţiile în care operatorul provocase un cutremur în industrie după lansarea primelor oferte cu mii de minute de apeluri în reţea.

Totuşi, în raport cu anul 2008, acum marea diferenţă pentru Telekom este că numărul de abonamente la telefonia mobilă este aproximativ dublu, veniturile urmând o evoluţie aproape similară.

Acum compania de cablu RCS&RDS este cea care zguduie piaţa, după relansarea ofertelor comerciale din telefonia mobilă în primăvara anului 2014. Operatorul de cablu a reuşit în aprilie 2016 să depaşească Telekom la numărul de contracte.

MAI MULTE PE ZF.RO

Citește și: