Maria Bîrnaure
4322 vizualizări 22 iul 2017

Detaliul despre care vorbeşte bărbatul este unul dintre vechile numere de telefon ale persoanei hackerite. Este bine ştiut faptul că Facebook ne oferă posibilitatea de a ne recupera parola, în cazul în care o uităm, cerându-ne unul dintre numerele vechi de telefon. La numărul acela este trimis un mesaj cu un cod unic pe care îl introducem pentru a accesa contul.

Dacă un hacker reuşeşte să cumpere cartela cu vechiul număr de telefon, o sarcină destul de simplă, el ar putea foarte uşor să intre pe contul de Facebook al persoanei care şi-a schimbat numărul.

Acest lucru este posibil doar dacă avem numere de telefon vechi, pe care nu le mai folosim şi care au fost asociate contului de Facebook.

Deşi Facebook ne reaminteşte mereu să ne legăm contul cu numărul de telefon, nu ne aminteşte periodic că numărul de telefon trebuie actualizat. 

Programatorul a dezvăluit această vulnerabilitate după ce a experimentat acest lucru pe cont propriu, reuşind să intre pe mai multe conturi de Facebook prin această modalitate.

Ne putem proteja de hacker care acţionează astfel prin ştergerea de pe cont a numerelor de telefon vechi care au fost asociate paginii personale de Facebook. 

Citește și: