Adrian POPA

de Adrian POPA

Redactor-şef Go4it.ro

Publicat

6

aprilie

2013

18:50

18584

vizualizări

Cum să prelungeşti durata de viaţă a bateriei telefonului sau laptopului

Cum să prelungeşti durata de viaţă a bateriei telefonului sau laptopului

Cele mai multe smartphone-uri şi laptopuri de astăzi folosesc baterii Litiu-Ion (Li-Ion). Există multe mituri urbane legate de aceste baterii, iar publicaţia Lifehacker încearcă să separe aceste mituri de "adevărurile" tehnologice.

Bateriile Li-Ion au o durată de viaţă de câţiva ani, însă, dacă nu sunt folosite cum trebuie, aceasta poate fi mult mai redusă. Iată ce au aflat cei de la Lifehacker:

- Nu e bine să laşi bateriile Li-Ion să se descarce complet. Cel mai bine este să le lăsaţi să se descarce puţin, iar apoi să le încărcaţi puţin. Studiile arată că cel mai bun moment în care este bine să puneţi bateria la încărcare este atunci când ajunge la 50%.

- Nu este nevoie să fie încărcate 100%. Cel mai bine este ca nivelul de încărcare să fie tot timpul undeva în intervalul 50-80%. Dacă totuşi bateria ajunge la 100%, scoateţi telefonul sau laptopul din priză.

- Este bine ca bateria să fie descărcată complet o dată pe lună.

- Aveţi grijă ca bateria să fie ferită de surse de căldură mare (Exemplu: fantele de aerisire ale laptopului). La fel ca şi procesoarele de pe telefoane sau laptopuri, bateriile sunt afectate de temperaturile ridicate. Dacă dispozitivul se încălzeşte puternic prin simpla utilizare, cu siguranţă ceva nu funcţionează corect şi trebuie dus la service. 

LOTO - LOTO 6 DIN 49. Extragerile LOTO au loc astăzi la oara 19:00. Report de aproape 5,2 milioane de euro la Loto 6/49

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

ULTIMA ORĂ
Asta le întrece pe toate! Un senator spune că este prieten cu Kim Jong-Un! Ce cadou incredibil vrea să-i ducă liderului nord-coreean

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info