3319 vizualizări 20 mar 2017

Ultima companie care a luat o astfel de decizie este Marks&Spencer.

Printre firmele care şi-au retras până acum reclamele sau intenţionează să facă acest lucru se numără The Guardian, agenţia Havas, Vodafone, Sky, mai multe bănci, McDonald's, L'Oreal, Audi, Sainsbury's, Argos, guvernul britanic şi Tesco.

De asemenea, The Guardian a anunţat că şi conglomeratul media Publicis a transmis că îşi va revizui relaţiile cu Google şi YouTube, iar WPP, cel mai mare conglomerat de comunicare din lume, le-a cerut acestor clienţi să decidă cum vor sa actioneze. De asemenea, şeful diviziei media a WPP, GroupM, a declarat că Google ar trebui să ceara scuze public companiilor a căror reputaţie a fost "compromisă" prin continutul extremist.

Google a devenit ţinta criticilor, fiind aacuzat că nu ia atitudine suficient de serios faţă de conţinutul extremist. Potrivit Daily Mail, reclamele multor clienţi pot fi vazute în continuare alături de clipuri cu conţinut neonazist, homofob sau de încurajare a urii şi terorii.

Matt Brittin, şeful operaţiunilor Google pentru Europa, a cerut public scuze, luni, consumatorilor şi clienţilor de publicitate după ce multe reclame distribuite prin platormele sale au ajuns să fie plasate alături de conţinut extremist, potrivit The Guardian. El nu a spus, însă, dacă Google va lua activ măsuri împotriva acestui conţinut. Declaraţia sa vine după ce clienţii britanici de publicitate au început să-şi retragă, în val, reclamele distribuite prin Google şi Yahoo.

Brittin a declarat luni, la Londra, în cadrul unei conferinţe pe teme media, că "doresc să profit de ocazie pentru a cere scuze tuturor celor afectaţi". El a spus, potrivit sursei citate, că Google lucrează în prezent la mai multe modalităţi de a-şi îmbunătăţi sistemul de livrare de publicitate.

El a refuzat, însă, de trei ori, să spună dacă Google va face mai mult decât să se limiteze la simple investigaţii în momentul în care utilizatorii semnalează materiale inadecvate, cum ar fi clipuri video YouTube ce promovează materiale extremiste.

Citește și: