946 vizualizări 11 sep 2017

Tehnologia va fi implementată în procesoarele-pilot ale companiei, Snapdragon. Deşi asemănătoare cu recunoaşterea facială, această tehnologie este diferită.

În timp ce recunoaşterea facială compară fotografii cu tine într-o bază de date cu milioane de feţe, tehnologia dezvoltată de Qualcomm detectează ,,prezenţa vieţii”, şi nu poate fi păcălit de o poză a posesorului telefonului mobil.

Dacă recunoaşterea facială poate fi înşelată, creatorii Spectra susţin că sistemul de identificare nu poate fi indus în eroare nici de o imprimare 3D a feţei, dar admite că Spectra nu diferenţiază gemenii.

Qualcomm anunţă că tehnologia Spectra va fi disponibilă pentru viitoarele telefoane cu sistemul Android. Samsung a mai avut un astfel de procesor prin care se făcea analiza facială, dar putea fi păcălit dacă în faţa camerei telefonului era o poză a denţinătorului acestuia.

Ca orice tehnologie inovatoare, Spectra are şi minusuri. Unul dintre acestea este că nu îţi poţi debloca un dispozitiv dacă ţi-a crescut părul de pe faţă sau dacă porţi ochelari, de exemplu.

MAI MULTE PE ZIARUL FINANCIAR

Citește și: