718 vizualizări 12 sep 2017

Femeia, în vârstă de 61 de ani, s-a trezit că a pierdut 600.000 de dolari, prin intermediul Facebook.

Totul a pornit de la o cerere de prietenie venită de la cel care părea a fi un medic chirurg ortoped din Statele Unite. Încântată, femeia nu a stat pe gânduri şi a acceptat cererea. 

„Medicul Frank Harrison” i-a spus mai apoi acesteia că vrea să se mute în Australia ca să îşi deschidă o afacere. A vorbit chiar la telefon cu ea, cerându-i să îl ajute odată ce va ajunge acolo. Mai târziu, a primit din nou un apel telefonic de la aşa-zisul medic, care i-a spus că se află pe aeroportul din Kuala Lumpur şi că are mari probleme, având nevoie de ajutor. Acesta i-a spus femeii că autorităţile i-au confiscat banii pe care îi avea cu el, pe motiv că erau prea mulţi şi că avea nevoie de 3.000 de dolari pentru a plăti taxa de eliberare a banilor. Aceasta s-a lăsat convinsă de bărbatul de la celălalt capăt al firului şi a virat banii în contul acestuia. 

Apoi, au venit şi alte solicitări, însoţite de poveşti plauzibile, pe care femeia le-a luat în serios. În jumătate de an, aceasta a făcut nu mai puţin de 33 de plăţi către „Dr. Frank Harrison”. 

Când şi-a luat inima în dinţi şi a povestit păţania soţului ei, australianca îi dăduse deja infractorului 571.000 de dolari. 

Femeia a înţeles, într-un final, că medicul Harrison nu exista şi că în spatele acelui cont se afla un grup infracţional. Acest tip de escroci operează tot mai des prin intermediul reţelelor de socializare, profitând de naivitatea utilizatorilor. 

Citește și: