5866 vizualizări 5 iul 2012

Leanne Wertheim, o britanică în vârstă de 24 de ani care muncea în sistemul medical, a primit opt luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prinsă vânzând pe Internet farduri contrafăcute extrem de toxice, scrie Daily Mail.

Wertheim a vândut, prin intermediul a patru conturi de eBay, farduri chinezeşti în valoare de 30.000 de euro, care arătau întocmai ca produsele Lancome, MAC, Bobbi Brown, bareMinerals şi Benefit, unele dintre brandurile scumpe de cosmetice.

În casa ei, poliţiştii au descoperit cosmetice contrafăcute, în valoare de încă 20.000 de euro, pe care nu apucase să le vândă.

Afacerea a fost atât de prosperă, pentru că britanica oferea cu numai 5 euro produse care în magazine costau, de exemplu, 35-40 de euro.

Aceste farduri nu numai că erau de foarte proastă calitate, dar erau extrem de toxice, pentru că aveau de trei ori mai mult plumb decât cantitatea legală. Printre efectele intoxicării cu plumb se numără afecţiuni la nivelul creierului, precum şi scăderea IQ-ului fetuşilor, în cazul în care femeia care foloseşte cosmeticele contrafăcute este însărcinată.

Femeia a fost prinsă după ce autorităţile au fost alertate de cliente nemulţumite şi, văzând cât de mic este preţul produselor din oferta lui Wertheim, au bănuit că au de-a face cu farduri contrafăcute. După ce au cumpărat câteva produse şi au efectuat teste chimice, teoria le-a fost confirmată.

Pe lângă cele opt luni de închisoare cu suspendare, Leanne Wertheim va trebui să facă 160 de ore de muncă în folosul comunităţii şi să plătească o amendă de 2.000 de lire sterline (3.000 de euro).

Citește și: