no author
Simona TUDORACHE
669 vizualizări 17 iul 2017

James Thorpe a aflat că nu va mai merge niciodată după ce a avut un accident stupid pe mare şi a fost la un pas de moarte. Totul se întâmpla chiar înainte de cel mai important eveniment din viaţa lui. În ciuda tuturor problemelor cu care se luptă, tânărul de 29 de ani s-a căsătorit duminică cu cea care l-a susţinut în toată această perioadă. La un an de la accidentul care avea să îi schimbe viaţa pentru totdeauna, James s-a ridicat pentru prima oară în picioare. Ba mai mult, a reuşit să valseze cu soţia lui, Michaela, folosind un cadru special. “A fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea. A fost groaznic ce mi s-a întâmplat, dar totul se putea termina mult mai rău. Dragostea mi-a dat puterea de a face ceea ce doctorii mi-au spus că nu o să reuşesc niciodată. Sunt mândru că pot să o numesc pe Michaela soţia mea şi abia aştept să ne petrecem restul zilelor împreună”, a mărturisit James.

Cei doi s-au cunoscut în 2012 , iar în 2014, pe când se aflau la Disneyland, tânărul a cerut-o pe Michaela în căsătorie. Planurile de nuntă de anul trecut le-au fost însă date peste cap după ce James a fost izbit de un val şi s-a lovit la cap în timp ce se afla cu prietenii pe mare. “A fost un accident ciudat. S-a produs pentru că am alergat în mare, dar greu le poţi spune oamenilor să nu facă asta în vacanţa lor", a explicat el. 

James a fost dus la un spital din Palma de Mallorca, iar timp de două săptămâni situaţia lui a fost una critică. Tânărul îşi rupsese una dintre vertebrele care îi asigură gâtului un anumit suport şi protejează măduva spinării.

Verdictul medicilor a fost crunt: rămăsese paralizat şi nu mai existau şanse de a merge vreodată. “Trebuia să fie un moment atât de fericit, dar s-a transformat în cel mai rău coşmar al nostru. În ciuda acestor lucruri, încerc să gândesc pozitiv şi să fac tot posibilul să merg din nou. Dacă există o şansă, o să pot’’, spunea tânărul în timp ce se afla în spital. Şi destinul pare că a fost de partea lui.

James a trecut prin câteva operaţii după ce chirurgii i-au luat oase de la şold pentru a repara daunele de la gât, apoi a urmat ore intense de fizioterapie. În încercarea de a învăţa să meargă din nou, Thorpe a primit îngrijiri de câteva ori pe lună şi la o clinică privată din Watford. Primii paşi i-a făcut cu ajutorul unui costum robotic şi a unui cadru de mers pe jos.

“Ne dorim copii şi mi-ar plăcea să mă pot juca împreună cu ei. Medicii cred că nu mă voi recupera complet, dar mi-au spus şi că nu o să reuşesc să merg niciodată, iar acest lucru s-a întâmplat”, spune el.

James şi Michaela se pregătesc acum pentru luna de miere. "E un adevărat erou şi ştiu că nu vor fi probleme în căsnicia noastră pe care să nu le putem depăşi", adaugă soţia lui.

 

Citește și: