280 vizualizări 16 sep 2011

Soprana română Angela Gheorghiu va lansa, pe 7 noiembrie, "Homage to Maria Callas", o colecţie de arii din creaţii foarte cunoscute, inspirată de cariera şi înregistrările Mariei Callas, considerată una dintre cele mai mari cântăreţe de operă din secolul al XX-lea.

Repertoriul CD-ului "Homage to Maria Callas" include arii de care Angela Gheorghiu este puternic legată emoţional, din opere precum "La Boheme/ Boema", "Faust", "I Pagliacci", "Il Pirata", "Samson et Delilah/ Samson şi Delila", "La Wally", "Carmen", "Andrea Chenier", "Le Cid/ Cidul", "Me...dea", "Adriana Lecouvreur" şi "La Traviata/ Traviata", se arată pe site-ul sopranei.

CD-ul va fi lansat pe 7 noiembrie, de EMI Classics, în trei variante: ediţia Deluxe, cu coperte cartonate, ce cuprinde o prezentare în trei limbi străine, o galerie cu fotografii noi, acces exclusiv la un videoclip muzical şi la un scurt videoclip din timpul filmărilor şi înregistrărilor; ediţia Standard, digipack cu cărticică (ambele variante conţin traducerea în limbile engleză, franceză şi germană a versurilor, precum şi varianta originală) şi ediţia digitală standard, care conţine varianta standard a CD-ului.

În ariile de pe "Homage to Maria Callas", Angela Gheorghiu este acompaniată de Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Marco Armiliato, în timp ce în "La Traviata", celebra soprană îl are alături pe tenorul James Valenti.

Recent, Angela Gheorghiu declara în presa internaţională: "Maria Callas a fost originală în tot ceea ce a făcut; a fost un fenomen. În fiecare dintre recitalurile sale, ea a dat totul (...) Ascultându-i interpretările, înţelegi puterea şi fragilitatea emoţiilor sale. Acesta este un talent rar şi un dar imens". (Mădălina Cerban, madalina.cerban@mediafax.ro)

Citește și: